[月經] iOS集中討論區 (94) 香港加油

1001 回覆
14 Like 6 Dislike
OS問題
iPad Pro仲未取代到MacBook
想問下apple pay 買app 會收我1%charge?
唔係 係你張卡買apple嘢會收海外charge
我都係咁 轉用iTunes pass算
但我未轉用apple pay 前用自己張credit card 未唔使扣?
但我未轉用apple pay 前用自己張credit card 又唔使扣?
咁真係唔知 我試晒就咁用card / apple pay / iTunes pass
得iTunes pass唔洗extra錢
仆街hkma
話說我做gym會睇iOS 個鐘計休息時間
之前一直都覺得上面條bar個鐘啲時間怪怪地 但以為係自己錯覺
岩岩望住佢由5:59 pm跳去6:01pm
有無巴打都遇過呢個問題
即係銀行扣定apple 扣,我都係hk app store 買,只不過係default payment 轉左apple pay rather than credit card
我知,我係問緊嗰1%charge 係邊個收
我係銀行收
好心比人改埋個icon la
我就係唔明之前都係用credit card 唔收charge,但而家只係轉左apple pay 比,都係𠴱張credit card,點解會收
不如你講下你係用邊張卡
Stand chard visa
Standard chart visa
SC轉咗要收charge好耐

因為當咗Apple係海外公司
迷底已解開
渣打呢兩個月改左條款要收誇境港幣交易手續費
之前一直無收
明白Thx 巴打
Spotify都收多我1%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞