[月經] iOS集中討論區 (94) 香港加油

1001 回覆
14 Like 6 Dislike
最恐怖係Apple Watch有show個record,但拉落去個total數都無變過
定係關watchOS6事
想請問隻hard disk用做time machine backup後,仲可唔可以用作一般storage用途
可以
你界定一忽做storage就得
up埋隻watch依家連隻watch播歌都係會停咗係到
即係我本身2TB,可以用1TB做backup,1TB做普通storage插落window都得?
但apple個官網好似冇講到可以界一忽做?
界一邊做HFS+,一邊NTFS/FAT/exFAT就可以
Xr用Ios13係咪可以係whatsapp 用haptic preview?
Thanks
有冇教學可以點界 好似好複雜
應該要邊到界?做time machine 個時界?
Thanks
用Disk Utility整partition
Mac同windows都有內置嘅disk management
你按需要界番啱size同format就用得
WhatsApp 個preview 好似正常左
最近一個鐘啲msg 都無on99 咁
Thanks
見reddit有人升左上去之後
Iphone個健康多左紀錄耳機音量功能 提你唔好太大聲
但一定要有線耳機 /官方既airpod / powerbeats先得

唔通要我訂
但你香港咁耐都唔出想我點買
https://www.dada3c.tw/2013/06/mac-mac-time-machine-pc.html
但個人唔建議用exFAT (可能因為我set之前錯嘢)
總之每次windows開完,mac就要行repair disk先讀到
mac開完,windows就會成個partition變read only,又要chkdsk先搞得掂
我原本心郁郁
見佢有依個功能真係想衝
但summer即係幾時
reboot一樣?
但係ntfs又要搞碎片
App要update
等出年啦 whatsapp做嘢....
有無人用safari上唔到kfc coupon個網
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞