我宣佈 「真建設派」正式成立

2353 回覆
7915 Like 24 Dislike
效果可能仲好過蛇齋餅糉
正式成為佢哋嘅乖孫
成個方向就係發大財,新一代同埋年青。
你同佢方向差唔多,佢地係唔介意比機會後生仔。
我地係根正苗紅的建制極右份子,唔需要新生代建制懶追上時代步伐的新建制

區議會層面反而唔好講咁多政治野
d廢老緊張巴士脫班 屋企漏水個d多過言論自由 逃犯條例
營運經費: 遺產
民建連
希望你地可以堅持到
好想可以幫手出一分力
自己叫做都幫過下之前lihkg 區議會 ,$就真係一萬幾千ok,但人力就好需要,有需要可以幫手
乖孫黨
Push
麻煩揀d自動當選冇傘兵既地方落腳,唔該🙇
可唔可以試幾個配色組合?定係等聽日樓主再睇先算
Design呢啲野應該要慢慢pitch稿
要實行,除左錢,仲有幾點好重要要注意
1. 會內宗旨要清晰
要說明是偽親中團體,立會上要反對所有賣港人利益的議案,對外要假扮支持港府所有議案,勿忘初心
可能要所有會員簽保密協議等等,原因後講
2. 黨內要有類似三權分立制度
要保證權力互相制衡,要避免有人以權謀私,簡單到邊個人做代表參選,做議員己經有人工收,淨係呢樣都可能個個爭住做代表參選,有人的地方就有權鬥,有利益衝突,一定要做好呢部份盡量避免呢個問題,歷史以來都係權力使人腐化

睇返支聯會,初時都係話要結束一黨專政,之後種種原因開始分裂,泛民其實就係支聯會產物,但泛民自己都會鬼打鬼,總之如果一開始無重視呢部分,日後隨時大家都只係諗點利用個「真建設派」搵著數,最後變埋做真民建聯就大鑊啦

我只係講出我覺得要重視的地方,實際要點做先可以確保民主勝利,要大家再多多集思廣益
建制個啲叫統戰

我地做嘅叫連線
當然可以sosad.
我做一堆唔同派係可能會用到的先。
原來佢已經訓咗?
Push 有興趣玩
有無可能喺連登眾籌經費?不竟連登虎藏龍嘅專業人士都唔少 都相信好多爸絲有興趣

另外,近幾年「偽建制」都不斷吸納新血,搵d後生少少嘅出嚟選e.g. 容海恩、周浩鼎

「真建設」參選人唔可以搵個太後生的,老人家信唔過年輕一代,青春活力佢哋唔buy,搵個青中年,望落深得大媽大叔信任同喜愛嘅類型,諗唔諗得過?
想加入 要點搞?一直都有類似想法 好想可以幫到手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞