我宣佈 「真建設派」正式成立

2353 回覆
7915 Like 24 Dislike
大家好,又係我9up議政。相信已經有巴絲打已經有人開始探索到我嘅計劃。

一星期前,好多朋友仲係到笑我嘅《保民生 反修例》嘅想法不切實際,9up議政,但我冇放棄,最後放上連登,「愛國愛港」嘅我總算幫香港做到d野,衷心同大家講聲「多謝」。

不過,之前嘅行動,只係我理論計劃嘅第一步,要完全阻止及摧毀「偽建制派」賣港行為,我地需要三步曲,第一步我地算係成功了,相信將來的抗爭都會有新嘅路向!
但咁就夠嗎?當然唔係,香港唔係一個完全民主社會,立法會有一半議席(嗰5席超級區議會提名權受制)唔算民選產生,所以剩低的議席一席都不能少。好多人講,冇必要益泛民。
但今次睇到兄弟爬山,各自努力,多一個不親密的戰友,總比多一個實際敵人好。

共產黨成功的其中一個手段,就係先聯合較次要敵人,攻擊主要對手,亦即「統戰」。如果大家內鬥,就只會被一一擊破!

望返泛民及本土的票數,係持續內鬥同焦土下年年下降,而建制穩定增長,守住鐵票。大家可看下圖,

一直以來,香港政制二元劃分,但選舉制度及泛民本土難以協調問題,「鎅票」只會在泛民本土之間出現。餅就係得咁大,你點切都會損到兄弟利益。咁大家為何不製造建制鎅票效應?

方法唔係冇,視乎大家決心如何,肯唔肯做。

⦁ 建立政黨
主張愛國愛港,標籤其他建制為「偽建制派」,因為真建設派不會盲從,不會不斷轉軚,唔會陷祖國於不義。建議政黨名稱內加入「建設」兩字,旗幟鮮明!要記住,這種方法不是要搶奪民主派及本土票源,他們「反中亂港」的票我們一概不屑,我們要嘅,係一眾藍絲的廣大愛國愛港票。

⦁ 建制文宣
偽建制派盤踞多年,要一時三刻完全改變選民意願實非易事,但《保民生》的經驗指出,令支持者動搖,就是要更徹底,更無底線。配上長輩圖等以事實去證明「偽建制派」多次賣港,多次轉軚。並重申自己愛國愛港,比偽建制派更可靠。同時,唔好俾偽建制派騎劫「民生」、「經濟」,一樣用返佢地平時用開嘅論調,仲要比佢地更加煽情,更加要「私有化」其字眼。

⦁ 擇區「鎅票」
其實呢一段有點誤導,因為票本身就唔屬於「偽建制派」的。純粹為了大家明白而用上這字眼。空降落區,以偽建制派的力量,要推翻當然困難,但大家別忘記上屆區議會多區泛民小輸,我們真建制派要「焦土」容易得很,舉兩個例子,
D08 華貴選區 小輸數十票

D09 華富南區 小輸數票

而參選只需3000元,印埋傳單等,數千元便可以減少偽建制派力量,何樂而不為。同時我們亦可以派員挑戰自動當選選區,若當區沒有泛民本土,相信勝算亦會大增。今屆有「反修例」加持,相信上屆小輸數百票都有機會「翻盤」。

⦁ 長遠取代「偽建制派」
計劃一旦實行,相信好快偽建制派會反擊,所以都要有反制措施,我地需要強而有力的社交媒體支援,真正務實溫和的地區服務。只有大家做多幾步,好快偽建制派就會被市民定性為盲撐、激進、阻止香港發展,就算佢地仍然盲撐政府,但有真建設派的牽制下,淺藍市民有得揀了,佢地會大失民心。持之而恆,香港有救!

以上都係構想,未必可以實行到,但都希望各位巴絲打研究研究。

至於經過今日遊行後,大家睇到民眾的力量係幾堅實,我地先係大多數,邊有多數怕少數的道理,唔好再懦弱了,自己香港自己救,WE CAN DO IT,兄弟爬山。

另外再補充返:保民生抗修例大聯盟wiki
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%BF%9D%E6%B0%91%E7%94%9F%E6%8A%97%E4%BF%AE%E4%BE%8B%E5%A4%A7%E8%81%AF%E7%9B%9F
我地係由香港網民成立的「親建制派的反對修訂逃犯條例的網絡組織
聯盟標榜「保民生 穩經濟 反修例」
Pushhhhhhh
push
join
Push
Push 想做小花
巴打你都幾有諗頭
具體政綱上你諗住點樣sell? 有冇咩重點政綱?
下一波長輩圖
https://lih.kg/cPkwBS
支持

我地啲政綱主打一定要係經濟

韓國諭係我地學習對像

政綱:
起屋
派錢
起醫院
有機會界票喎
推!
下一波長輩圖
https://lih.kg/cPkwBS
JOIN
留名學野
撐 支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞