我宣佈 「真建設派」正式成立

2353 回覆
7915 Like 24 Dislike
so many yes!
做區你邊夠時間做
爆陰毒仲好啦
例如區議會否決乜乜乜
G持
支持 expand the pie
搶建制票其實唔難,好似今次咁背後 9up 吓已經抹黑到,或者至少都動搖到。

但係要作為政黨企出黎,有機會俾政府+建制公開屌,到時說服力會大減,始終佢地信咗咁多年。

政治理念亦都係一大弱點,例如宣傳嗰陣應該推邊啲政策?投票嗰陣係好多議題上有機會要焗住支持扮嘢,反對太多啲藍絲就唔信;同埋要說服啲人反對,如果淨係得今次長輩圖咁會有難度,今次成功某程度上都要靠中共同建制齊齊割席,而又真係影響到經濟,先咁易令人信。

想問吓 ching 點睇?
泛民冇系統..配唔到票..不過今次可以有TG幫手組織投咩票
同埋數票..不過對家都知....
人地依家個名臭左....好多游離票係市埸
今次係最好機會...地區同超級..拎返話事權架!!
唔好再做在野黨啦
其實唔係玩野

切切實實咁做建制本土,
即係民生野就撐政府,
親共、移民等政策就反對,
有啲似沒落前嘅自由黨,
或者而家台灣柯 P 只搞民生唔搞政治嘅路線

係肯肯定有市場
我覺得要同埋老人院搞好關係
建制隨時同佢地有利益輸送

唔係邊肯冒風險推啲老人家出去
分分鐘佢地屋企人都唔知原來個長者出過去
跪求admin 開定1001
加油
整真假掌心雷
push
唔可以睇小感情分
老人家好重情,冇啦啦空降條友落去會輸得好甘
同埋大家記住 好多淺藍唔會投黃
但又好反對政府唔拆高爾夫球場起樓等等
呢個就係真建設派的優勢,我地冇包袱,冇選票壓力,冇金主
短期目標唔係拎議席,所以吹到幾大都得
「發大財!」
早幾個禮拜  你講呢D 又比人扣5毛
Op
改左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞