我宣佈 「真建設派」正式成立

2353 回覆
7915 Like 24 Dislike
上次高登區議會計劃都出到人,起碼唔係停留係forum入面
三個主題用三種色好啲 英文short term擺埋中文short term 更好
想幫手 想入黨 可以點做
柒啲會唔會好啲
叫「建民聯」得唔得?
同埋用多啲 我地點點點
而唔好講香港點點點
因為佢地思維裡面只有自己嘅生活受唔受影響先最重要

個個都講香港,搞到佢地覺得好亂
我地可以屌打埋所有呢啲對手
我意思係,扮哂野都要屌埋啲泛民
但係實際開火嘅例子,就全部都係建制對手嘅所作所為

面對泛民同本土,採取好似依家同612個種不割席不2督灰
總之講番民生同經濟嘅統戰戰略!
上面都有巴絲講過
好多老人家口裡支持偽建制,心入面就怕共產黨
一係就玩「社會主義」
正所謂「共產主義」只係手段,目標係「社會主義」嘛
可以搵人幫啲公公婆婆量血壓,順便同佢地傾計。
太多色唔ok, design thinking嚟
到時出文宣都唔方便,辨識度會好低

最好用多啲接近原色嘅野
呢兩隻黃藍我覺得已經係極限
但可以試下用民賤聯隻藍色

因graphic design裡面白色都係一隻色嚟
好撚屈機
當班廢老都唔撐民建聯 中共仲可以點玩
泛民diu黎diu 去都係三幅屁

Eg:我地diu 完建制走資賣國,再係咁易diu 泛民同外國佬密密傾咪算

班廢老冇腦
如果你問我
我覺得隻A字要加大啲

我地嘗試畀一個符號佢地易啲認
我覺得A字係一個唔錯嘅搶攻點

A 有潛在嘅alpha意思,亦有前進,先鋒,建設嘅意味
而且係一個最低限度教育程度啲人都識嘅英文字嚟
ok, 你成功組黨後,我一定捐錢支持!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞