我宣佈 「真建設派」正式成立

2353 回覆
7915 Like 24 Dislike
一定要入政府......好重要
最好專業人士
我願意月月課金俾你地
有真心投的中年嫁,我地主攻係仲有自主意識嗰一堆掛。
呢個真..依家上熱門....之後要低調
搵齊腳就潛
留名等畀樓主吸納出謀獻策
我認同你..九龍東之前係建制地
真係要搞...同埋港島上年都冇令人失望都係愛港愛國人士!
不過真係選到西環實搞9你,屋企人隨時變人質,有D野要諗定
新界西....天水圍真係泛民票倉..可以唔打!!
我以前每次都話攞幾萬蚊出嚟做報名費俾巴打去參加啲有人自動當選嘅區, 嗰陣高登有PM都無人肯做
有第二個建議

有啲廢老都唔係好鍾意民建聯 但又撐警察的

起返個 支警會 支持警察聯會 有無得諗

因為如果同建制差唔多政鋼 建制好易說服投返佢地
咁交返比樓主
認真 我好有興趣幫手

搞好民生 不講政治其實係一個無得反駁既觀點黎 不論你係藍定黃 我相信每個人都係想安居樂業 係無得輸既一個旗號。
呢個亦係淺藍關注既事:關乎切身利益 你送中條例過唔過 樓唔跌股票唔跌 理得你香港死唔死 當呢個核心習慣形成左(只搞民生),一D重大議題我相信可以改變淺藍看法。 當然要時間慢慢build up 取得淺藍信任

據我所知 好多淺藍其實都係社會中上流分子 並唔係連登口中所謂既廢老
Target audience都好明確 淺藍/游離分子(白票) 既票 要做好統計 有data分配人手做區選工作

PS 樓主係一個好有想法+行動力既人 成個big picture 有曬planning 一步步做 亦係一個真心願意為香港付出既人 就算幫唔到手希望可以同樓主交個朋友
2千5百萬議員都令C9失望啦
C9都係建制架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞