HKBUCIE同學相認區(五)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike

自膠,sor

真心
唔好以為GPA=一切
識唔少Friend高GPA都無UGC Offer
所以永遠都建議做兩手準備
除非你諗住非UGC不讀

你唔會知non-ju收人嘅準則

過兩日報埋含管 top up
brother係唔係過來人?
Anyway thanks for advice

讀緊Top up
利申 之前UGC Interview 幾好
GPA過Cut off
但無Offer
聽講死因係無Full Cert

SAD 不過top up同ugc. 出面啲人都唔識分
啲HR search都懶得search

所以我見UGC同TOP UP人工差距唔係好大

其實就算係Asso張Cert都係出浸大
無CIE個名同劉信信嗰啲仆街嘅名
不過就寫到明副學士
所以Top up cert同UGC可以話係一撚樣

Business寫住 Bcom (bachelor of commerce)
UGC寫BBA(bachelor of business administration)

讀既野一樣 係學費貴同無ulife
想分一定識分到~不過啲人都係唔識分

係商科睇得出
其他科例如Social Science 就真係要Google先知
考慮緊讀埋暑sem轉過恒商or樹仁傳理

呢位asshole仔昏迷咗幾多年

比你個Asshole仔訓少幾年咁

應該叫廣源恆大
有冇過來人之前3.4/4 (Business科) year 2 係成功上返UGC 吾想讀Bcom
有冇過來人之前3.4/4 (Business科) year 2 係成功上返UGC 吾想讀Bcom

*唔

應該叫廣源恆大

Heng
Seng
M
anagement
U
niversity

In HSMU, I trust

*唔

BCom咁少野讀,HSMU多好多野揀

支持開到5

支持開到5

more

應該叫廣源恆大

Heng
Seng
M
anagement
U
niversity

In HSMU, I trust

Top up 係石門讀 聽到都覺得灰

石門有種被孤立嘅感覺

你咩科

你咩科

歷史

你咩科

歷史

你咩科

歷史

學下人啦男職員 比心機ok?

你咩科

歷史

哎 Sem 4會開始心散
唔想臨尾香

Mid term左兩科 應該ok (通常exam跌watt

你咩科

歷史

唔想臨尾香

拎張白紙寫住「搏盡」兩隻大字再貼係房 轉做手機wallpaper 時刻警惕自己

你咩科

歷史

唔想臨尾香

拎張白紙寫住「搏盡」兩隻大字再貼係房 轉做手機wallpaper 時刻警惕自己

Week 2溫到mid term 成日覺得咁早準備 實掂

Week 4 有啲Quiz又開始含糊

太多文要睇,淨係兩科 (Reading Contemporary Worlds&Ethical Challenge in Hong Kong)
都夠睇死

媽啊 幾時睇完,RCW 4/10篇. ECHK 3/7篇

遲下present果段period再撞interview圓寂都似

你咩科

歷史

以為叫我

你咩科

歷史

以為叫我

我叫你係叫職員架 明明同男職員唔一樣 咁都搞錯 嬲

你咩科

歷史

盡力
覺唔覺星期六都要返工好唔文明好唔人道?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞