[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(21) 活躍玩家人數突破100萬!!!

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
Yes
咁就好, 依家好少時間打機, 每日玩得一陣
50/60/70果個 要解鎖左最少2個佢會抽既副本先會出現
如果咩支線副都唔開要60lv先有
2.0 個故仔好悶的.
主要都係交代個世界觀同人物背景.
Quest 來講就成日都係走來走去.

去到2.5 先有D 劇力.
FF11後期已經好好多, 開頭先係地獄
地圖好簡單又無標示, 任務完全無位置, 你完全唔知任務係邊度接又係邊度解, 真係要靠日本仔試出黎, 你先知點做
LV15後你唔組隊根本打唔贏怪, 怪物LV無提示, 分佈地帶又唔確定, 要玩家不斷自己試, 才知邊D怪易殺, 想組隊又無FF14排副本咁方便, 你要係JUNO花園等PARTY, 再出發飛去打,日本仔組隊講明1小時定2小時, 但你等PT既時間可能唔止兩小時(如果日文差唔想自己打字組隊)
當年香港人打FF11好小眾, 真係小圈子遊戲, 是非特別多, 店員A跟MSAKI唔知仲有無記得
我咪就係玩到LV 20 左右冇玩了
果時都唔知做乜春係個沙灘度拉隻蟹黎打.
打到ON99

店員A 呢個名我記得呀!
好慘呀成堆人因為佢冇得玩...
本身已經覺得3.0劇情好過4.0
但玩完5.0之後覺得係神作5.0>>>3.0>4.0
5.0未玩完, 3.0都唔錯但死太多人
想入坑
點樣分1.0-5.0?跟主線lv?
Free trial係可以玩到咩階段?
Free完比錢直買5.0?
要比月費? 幾錢?
睇版頭個入坑指南
升完隻忍者想練隻坦
黑騎5.0係咪仲廢左?戰士係咪好玩啲?
騎士好似好悶咁 有冇推薦練邊隻
想問有冇巴打可以幫手加我入DISCORD?
條link過期
Monday#9994
日版早兩個月買即刻有code,CE坐騎今日都收到了🧐
Thanks
試下槍刃
唔怕忙可以試gunbreaker
好似都入唔到
Fantasy world,如果香港人一定知,由其Server 1。

FFXI可以有屋企人,但唔可以有朋友,女朋友,每日返工上網睇forum,攻略,放工準時回家,第一時間開game,除生活必需外,不做其他野,我個時都過左一段時間係咁,打到男神左右就無玩,絕到hardcore到癲

仲記得當年神威,練左唔知幾多次,過個日都仲要晏晝打到第二朝先過。
黑騎已經改到拿塊去禁制都坦到怪,
係容錯率低點,因為佢輸出我感覺較其他坦職高,
所以減傷吸傷技要睇時機開。
應該係SET左時限所以過左期入唔到
https://discord.gg/DNsEEVR
想問下我安裝果時係揀na 但server係gaia日本地區?
thx 巴打
無論你安裝咩版, 入Game開人物都可以揀 日/美/歐地區Sever黎玩
玩STEAM版係咁都一樣共通?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞