[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(21) 活躍玩家人數突破100萬!!!

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
得七日太趕啦,唔識玩仲做坦補,未被人屌死過咩。

平三成個價錢走去番m記一更都購番有突啦
買隻60用黎玩劇情我覺得無乜所謂,又唔係用黎打raid
同埋唔係好明點解要趕上70,而加買都係想平幾十,咪繼續跟返自己進度玩
其實開左5.0都仲有4個星期先開零式
新入坑又唔洗追採集生產職既新材料真係可以慢慢嘆下先
由LV1升起唔會咁worst既,不過7日要上到70就真係太趕,我之前剛剛回鍋,由詩龍戰爭結束,玩曬4.0主線都差唔多10日,個時我玩黑魔,可能坦補會快d既。
唔係好明買直升就要七日上70個原因
28/6 5.0先行開放啊巴打
到時大把人玩新職都係60LV起步,根本就唔急
你講緊的係老屎忽先會咁。

你要知道相比係老屎忽每個月只需要買月卡為保底收益之外。
真正係的收益係來自於5.0推出的新入坑玩家
買本體 -> 買DLC -> 買BOOST POT -> 買SKIP POT -> 買月卡
呢度1個人的消費額度等於你幾多個月的月卡唔駛我講幾多啦。

但點樣先可以引到班新坑玩家, 先會追進度進行上述消費?
就係靠班老屎忽推介 + 吸引回鍋玩家 + 口碑。
打機都要幫老細諗點賺錢
所以喺呢個POST度大家都應該要教新手點樣最快追上進度,令多啲新手玩,咁SE就可以賺多啲錢???
一黎就叫人用直升/跳劇情既話咪盞破壞新手既遊玩體驗
體驗劇情都係隻GAME重要既一環黎

至於你講老屎忽果段唔明同前面回覆有咩關係
明明前面講緊新手應該唔應該直升70追5.0進度
體驗劇情,所以5.1咪出ng plus
其實se要賺錢,所以咪俾你一個好好嘅遊戲體驗
當然俾唔俾錢,就好睇個人因素嘅,
當手機遊戲隨時10抽都課$800嘅時候
買直升水或者跳劇情水其實真係小巫見大巫

至於話新手應唔應該直升70追5.0進度
調返轉問你,有冇人想玩遊戲有新野唔玩玩舊的

我自己本身都識某些人,冇玩呢個遊戲但有睇開人直播玩,
依家入坑用埋直升,完全冇阻礙佢嚟緊6月28日新資料片嘅劇情體驗
就黎4.5都打爆先發現支垃圾武仲係290
點搞
買支新式頂住先
或者找隻入到場嘅蠻神打10場換武器
比起最新最難既content mmo其實比較著重你對人物既感情同埋同其他人之間既交流
貿貿然買個直升黎跳劇情其實會減弱左你對個人物同個故仔既代入感
對隻遊戲建立愛先係新手最首要既目標
同埋隻game最賺錢唔係你講既one-time services 而係個d無窮無盡既cosmetics 時裝座騎

死左一個,喊出黎想抖下
啫係羅剎?介唔介意講多少少 因為岩岩望過下都幾貴
380個堆都係新式 依家買唔係咁抵
如果有能力打極蠻既話就打極蠻神啦
完全唔明遊戲體驗同比唔比錢直升既關係
呢家真金白銀買個EXPANSION返黎 佢回應到玩家既期望多少係應份既
我比既EXPANSION錢同月費已經代表左我對SE既支持同認同
而正正就係吉田都明白呢一點 知道月費玩家想要D咩野
FFXIV先成功係目前既月費MMO入面突圍

快架啦快架啦 當你地試過0.x% ~ 1.x%滅團就代表就快過

我過絕巴哈個陣時 係滅0.3% 之後既一日就過左

不過我覺得絕アルテマ滅團應該無絕巴哈滅團咁dum春既

利申: 無打過絕アルテマ
我打絕巴個陣入到金巴打多三場就過
アルテマ10分鐘之後好那大壓力,完全唔死得(PTDPS低)
其實同洗幾錢無關, 一直講緊都係遊戲體驗
你話有New Game Plus, 老玩家有幾多人會用真係心照
何況你口中果d為左追進度而跳劇情既新玩家

你問我有冇人想玩遊戲有新野唔玩玩舊既
我又問下你有幾多人會鐘意跳劇情無頭無尾咁玩遊戲

呢隻唔係速食Game, MMO係要有愛先行到落去
新人直升完打下副本然後缺乏投入感就棄坑真係幾常見
循序漸進帶黎既投入感同滿足感係MMO幾重要既元素
所以先唔建議直升, 用唔用咪睇下自己有無需要

至於你前面講咩新玩家既消費額度等於老玩家幾多個月既月卡消費,
真正收益係來自於5.0推出的新入坑玩家果段
睇完真係得啖笑
金巴其實只要平常心對待係無乜野 (係有啲人覺得個BGM有壓逼感令到出事率大增)
反而絕巴最大壓力係喺P3個6分鐘度
基本上好多位都唔錯得
如果PTDPS啱啱好合格既話基本上死一兩個已經係極限
不過アルテマ無乜隨機性望落應該就易搞過絕巴P3少少既
係驚啲隊友打左十分鐘之後會唔夠專注力啫

起身一場過左
本來今日話打足一日打到過為止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞