香港係時候要有自己嘅旗幟同戰歌

436 回覆
482 Like 22 Dislike
sing 哈利路亞/
i see fire 族人既戰爭
孤星淚好多歌啱用 有人改廣東話就更好
Look down
Do you hear the people sing
Red and Black
One day more
就算係eason d歌 都唔係個個都識曬歌詞
現成作要流出去比d中產阿叔阿婆知仲要知道埋歌詞真係難呢...
唔係想就可以架
學隔黎post話齋 do you hear the people sing 所有鬼佬都識 都知道係抗爭歌
呢d仲好
天地會
將大學既Dem beat文化 (洗腦+拍手+DUM地)引入
100人dem個地已經震,好大聲,唔洗帶鼓
10000人一定好震撼人心、好熱血
適合頹爆既時候打氣

https://youtu.be/dIjInis6QQY
只改最後一句狂LOOP:
「問妹何所欲 問妹何時申請入宿」
「問妹何所欲 問妹何時申請入宿」加速
「問妹何所欲 問妹何時申請入宿」加速加速
「問妹何所欲 問妹何時申請入宿」加速加速加速

求改
推呢個

但要慢怕子 好似新西蘭土著舞咁
由慢到快
戰歌有共識啦下話

sing...

[615百萬人齊歌頌]有冇可能可以順便破埋健力士世界紀錄
https://lih.kg/1217792
有適合就離毒辣不遠了

[我指性格毒辣]
楊千嬅-勇

市政局旗既好處:
圖案簡單,易畫,任何人都可以係任何地方輕易畫到,呢樣係每一支革命旗幟既必要元素

有歷史底蘊,市政局係港英政府三級議會(區議會,市政局,立法局)其中一部份,係民選議會黎,主要工作係民生市政項目,好難俾對家攞到啲咩負面野黎講,而洋紫荊亦可以代表到香港

市政局係99年被董健華同建制派殺局,正正象徵住97前美好既香港同97後我地被港共政權奪去既一切

接地氣,所有經歷過97前既人都成日見呢個logo(垃圾桶),有一定親切感

市政局旗包含左所有最大公因數係入面,不論係咩派系理論上都唔會抗拒呢面旗
Do you hear the people sing 中文嗰version

問誰未發聲
https://www.youtube.com/watch?v=pl3slyh8EUw
試問誰還未發聲
都捨我其誰衛我城
天生有權還有心可作主
誰要認命噤聲
試問誰能未覺醒
聽真那自由在奏鳴
激起再難違背的那份良知和應

為何美夢仍是個夢 還想等恩賜泡影
為這黑與白這非與是 真與偽來做證
為這世代有未來 要及時擦亮眼睛

無人有權沉默 看著萬家燈火變了色
問我心再用我手 去為選我命途力拼
人既是人 有責任有自由決定遠景
BASED ON 自由之翼改囉
六月飛霜
神曲 冇得輸
要用返廣東歌
首推我是憤怒 揸緊中指
希望各位巴絲打入到嚟可以互相討論/交低自己嘅作品同提議
感謝大家
若被傷害夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞