香港係時候要有自己嘅旗幟同戰歌

436 回覆
482 Like 22 Dislike
本人不才畫工唔好又無學過design
求唔好屌得太大力
改詞得唔得
sing for the freedom of hong kong
大家都識唱 又貼題
嗟~我再pish!
一開頭
We are Hong Kong boom boom
We are Hong Kong boom boom
support do you hear the people sing 中文版
多人嘅時候最近要拍子重而簡單節奏慢嘅音樂
大家先唔會咁易off beat,唔會出現龍頭龍尾差幾拍嘅情況

加上呢首歌有革命背景,大家入腦,國際認受性高
push
紅日
https://www.youtube.com/watch?v=2-rGtcdl5aE

利申:細個成日唱,由小學唱到中學,戴定頭盔,麻煩各位屌細力啲
要多人識,又非粗口,一定係《我是憤怒》

80-90後識嘅有《發現號》
https://m.youtube.com/watch?v=FnxiGuY_zKo

古巨基 香港勁揪

作詞:林夕 (Rap Lyrics : Kim Heeyoung) 作曲:雷頌德
編曲 : 雷頌德
監製 : 雷頌德

I know it's hard
I know it's hard
I take the hardest way
I know it's hard but I can find a way
Find a way……….
I know it's hard……….

噢哦喔哦............

天放棄過誰未放棄打拼
敢好勝正是人性
不信妥協能換到了尊敬
傷也會傷得清醒

埋頭在拼命 抬頭望宿命
成全自己到絕處煉成
泥濘上暢泳 瀕危亦堅定
傷口結疤化做狠勁狠勁狠勁狠勁

全世界等看戲 誰揪出骨氣誰打不死
能夠固執到尾 揪得起勁去爭一口氣

噢哦喔哦……….

天告訴世人垃圾也好看
不會叫歲月埋葬
骨氣會化為力氣去抵抗
心永遠都不骯髒

模糊是血汗 潛藏著鋒芒
沿途被束縛未會投降
人還未上岸 何妨食風浪
一口咬緊信念不放不放不放不放

能夠固執到尾 揪得起勁去爭一口氣

It's L.E.O take it down
There ain't no time to mumble
Here comes the king of the jungle (rrrrah!)
We can make it if you're in a trouble
Don't get ready for the future
We change it!

Roar ah, can't stop it
Oh my, we're the hottest
No more goals to gold
No more pain for gain
Look around
Trust that you'll make it right

I own it now baby~
The gates are open wide baby~
All the dreams you've dreamed before
Now it's time to start the show
Wanna see you hittin it hard
Wanna see you hittin it hard
Wanna see you hittin it really really hard~

(Oh ah! We’re the hottest one~)
能夠固執到尾
(The gates are open wide)
揪得起勁去爭一口氣
(Everybody let’s get crazy. Jump!)
( Hey! Ho! )
(Wanna see you hittin it really hard~)
( Hey! Ho! )
同感
Btw 「戰曲」係咪型過「戰歌」?
用聖詩做戰歌最好!大家一齊變基督徒,d狗就唔敢搞我地
Sing Hallelujah to the Lord!
無論係今次首歌對行動既影響 喻意 都係非常合適
仲有基督教仍然係世界最大既宗教信仰群體
一呼可以百應!

最重要係 上帝真係配得我地稱頌
利申 基督徒
諗起以前市政局logo...
mark lui 走左去英國啦
雷生無雷唔留低
其實呢首係好啱依家個情景聽,又夠熱血!
Eminem - Not afraid
https://youtu.be/j5-yKhDd64s
未懼身上被子彈留痕 維護妳我卻甘於捨身
站在風浪下對抗黑暗 而為妳 是毫無疑問

無限loop 呢一段
支持呢個方向
sing/fight for our freedom in hong kong
執執個編曲就可以用戰歌
LMF
推到hocc男神出黎領唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞