廢老老豆話示威者收美國佬錢

424 回覆
1276 Like 9 Dislike
佢地認為錢可收買一切

Btw同佢地講屌你老味唔好將你嗰套代落我度
班廢老就會話係有人收錢煽動啲後生仔去衝
次次都係話收咗人錢,
103萬又係錢,
大佬呀人地有冇咁多閒錢呀。

你估真係印銀紙咩
真心
我哋唔可以輸輿論戰
班廢中廢老太鍾意圍爐
拉醒一個得一個
我都用咗好多時間令我老豆老母唔投建制再同情示威者
依家我媽咪有時會宣揚正確嘅觀念俾佢啲朋友
係,呢幾日同佢講咗好多
佢今日又share台灣啲親中派打飛機片比我睇
話反逃犯條例個班係危言聳聽
解釋咗好多,逐個論點分析完,一時三刻都係改變唔到佢思想
被youtube 毒害太深,睇完一條又唔會清記錄
搞到成個youtube 都係啲fake news同飛機片
老一輩成日話後生仔比人利用煽動唔識分析
但明明最唔識過濾資訊嘅人往往就係老一輩
有時真係好嬲,又無奈,太根深蒂固
屌你老豆,好撚嬲
喊住黎屌你老豆!
其實好簡單
佢地思想入面 根本冇可能有人會唔收錢做d 咁既事
所以咪作個理由出黎合理化
問佢收咗支共幾錢.....

佢:無喎

你咁撚笨柒呀, 人哋都有美帝錢先幫手, 你3毫都冇收幫人打晒飛機
仆街原來你做爛市
唔係信,係上一代及再上一代,好多都係強國出生,但走來香港避開(共)難,
但內心一直有愧疚自己逃離強國,
所以上一代好喜歡用口水宣揚自己愛國,又認為唔係付出,就可以彌補自己當年叛離強國嘅內疚感。
天下父母一樣豬
我老豆都係,廢撚事講

話出黎行下收一千,搞下事收兩千,唔係邊有人

我真係屌柒佢,你比?
我呢度有英國人願意幫你地翻譯/ proofread
你地想表達既野。
希望幫到你地向外媒/外藉人士/世界表達香港發
生緊乜野事,星星之火,可以燎原。

代貼,希望各位係tg谷spread出去
呢度應該係第一手資訊,請廣傳

邊個廢老再問示威者收咗幾錢,我即刻俾夠5000蚊佢,聽日落去企頭位衝!
好on9
班廢老舉牌支持修例個班就真係收錢啦
我媽咪都係咁,佢一直都撐政府,就算去到琴日都仲講緊唔係全部狗都係衰嘅,都有好大部分係好。

直至今日我俾晒啲狗打細路,訓喺到吐晒血嗰個片佢睇,佢先話想喊,唔好俾佢睇,佢唔敢相信香港會變成咁。
你問佢一唔一齊做呀嘛
佢地覺得香港係中國地方
應該要被同化
叫佢介紹你麻,連登仔成日去批鬥啲無表態既明星,我覺得應該鬥撚咗啲講極都唔明既老豆老母先
同你老豆講有美金唔賺唔通賺港幣咩,就黎變廢紙啦
一直都話,有錢收就唔止咁少人啦…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞