廢老老豆話示威者收美國佬錢

424 回覆
1276 Like 9 Dislike
得啦 問佢收幾錢肯食一槍
大家好樂意夾
大中華膠思想
帶老豆出去見識下 美國佬俾幾多錢
在某些人眼中,抗爭者:
是一定 收了錢;

如果你沒有收錢,
一定是 被人煽動;

如果你不是被人煽動而是自發參與的,
一定是 借機發洩的廢青 loser;

如果你不是廢青loser 而是事業有成,
一定是 受外國勢力指使;

如果你上述統統不是,
你一定是抽水博出位。

因為,
在他們的認知中,
人做事,只會因為:
收了錢、被人煽動、借機發洩、受人指使、抽水博出位。

在他們的腦中,
人類不可以獨立思考,
不會為良知做事,
正義感更是不存在的。

因為,他們正是如此。
美國佬大把槍,如果係有美國佬撐腰比幾枝AK琴日朝早八點都攻到入垃圾會啦,仲使佔馬路
https://petitions.whitehouse.gov/petition/sanctioning-hong-kong-government-use-deadly-force-against-un-armed-citizens

麻煩幫手sign, 要求白宮討論對港禁運戰略物資 (包括武器及高科技零件)
屌,我老豆都係咁講樓下成日買啤酒流連便利店嗰班廢中都係咁講屌你老母咁撚好賺你地唔出?就算係有錢收,當第一個受傷嘅人出現嘅時候,仲會唔會有咁多人留低?如果有,咁又收咗幾錢先咁搏命啊?
好中point
自己兩老都係咁既logic既人
同佢講收左$8964,你要唔要?
信個d話佢地弱智都侮辱左弱
你問下你老豆收左大陸佬幾多錢黎同你講大話
唔好再比家用
拿 班差佬就真係收咗錢啦
政治不嬲有枱底,邊一邊都係,有人收錢做野唔奇。最重要懂得分辨是非獨立思考,企對個邊,做自己認為對的事。
真係有架
世伯想既話都可以黎賺
我私人俾多五舊水你又點話
如果美國佬比錢 林鄭一早橫屍街頭
試下直接打佢一身
你老豆好撚野,所以如果你不幸真係有事(當然希望冇),睇下你老豆係咪都信新聞講既野
係咪聽錯保安
同舊屎講野仲鬧交
師兄食下藥好喎
收錢都唔會揾命博啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞