廢老老豆話示威者收美國佬錢

424 回覆
1276 Like 9 Dislike
我依家即刻畀 5000 蚊反共老母老豆做示威者企頭排啊!唔食催淚彈唔上報唔計數,叫佢地快啲出去搵錢啦
為賺錢會連前途甚至連命都唔要?
今日搭車聽到d小巴佬話班後生收左5000蚊個,都on9
我老豆都係咁講,然後我話你個仔我都出左去,你覺得我收左錢?我家姐都話佢
好簡單,你屈佢包二奶仲生左兩個仔
佢問你有乜證據你咪話你冇證據都話示威者收美國佬錢,憑乜唔可以話你包二奶仲有兩個私生子
係就發達喇
我俾夠8000,叫你老豆出嚟俾我用棍歐返十零下
道理簡單,因為藍絲廢老係一向都係收開蛇齋餅粽先會企出來支持左派,係佢地思想入面,凡事都以自身利益為大前題,佢地眼中係唔會有人會為理想為自由,而無實際利益下,會企出來示威遊行,更何況仲要食彈食煙!
103萬乘$5000
你試下同你老豆講, 何止收錢, 攪掂單野可能有綠卡, 叫佢搵多的人幫手
乾脆移民割蓆
分分鐘有生命危險 收錢?
我老豆上網睇到人咁講就話示威者唔洗番工番學等錢收
咩都入外國數,證據呢?

最好六四係美國佬叫中共開槍射殺班學生啦
D 人工都唔反去為左佢1千幾百? 3000個律師又係為左1千幾百? 廢老講野都唔用腦, 睇新聞淨係識睇CCTVB, 了解唔全面時仲要用長輩身份黎教精你咁嘅語氣
用常識常理講,

用語意邏輯講,

但凡世界所有事物, 都有因果。

套用十九話, 外部勢力,

何謂外部, 何謂勢力, (星馬泰日航)

佢地點做,點影響香港, ( 外資, 錢, 權, 財)

跟住講論證( 事物, 單據, 行為)

再推落去, 佢地就講唔過發老脾。

因為, 佢地尼d無架。

舉多個例,

係律師醫生攪事,係教書的教壞學生, 係美帝亡我之心不死。

但係,你最想子女入名校, 做律師醫生。 攞綠卡移民美加去小日本。

唔怕的, 記得提佢,你中國有親族的, 佢有事經濟犯罪, 強力部門會抄埋你家。 你慢慢解。
但凡此類, 都係問佢, 尼d愛國愛黨人士, 佢地收緊強力部門的資金撑政府。

發老皮就彈佢, 點解民賤工賊可以派米, 白鴿唔得。

再民族主義就講, 中國的就係錢, 美國就唔係錢?
咁點解佢唔即刻報名,支持立法都係500咋
擺明買物資。點解你老豆唔去報名呢?
答:「係啊有好撚多錢收啊,儲儲埋埋可以比首期tim,想上車買樓係咁㗎啦,人地有父幹,我就乜柒都無」
睇下佢點
最後兩句,笑咗
傳埋Facebook 登記用戶會送一股fb股啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞