用1080/1080ti/2080/2080ti玩4K的巴絲入嚟吹吓水#2

1001 回覆
10 Like 18 Dislike
呢三隻入面頭兩隻都大食

特別係metro 開RT之後

AC 輕輕調少少都可以4k 60

Metro 要開resolution scaling / DLSS 先玩到4k Ultra

仲要開唔到4k extreme

2077 會有RT, 預咗大食到喊
我dual mon
4k mon就熄RT
1080p mon就開RT
到時睇下邊邊爽D
1080p 144hz買2080會唔會overkill得好勁
其實RT都玩到4K

BFV, Metro你set 80% scaling 就差唔多

Shadow of tomb raider 最正,因為食sli,所以開爆都有4k 60 (除咗特定場境可以插到落38-40fps)
唔會

Ultra全開
其實係咪 過多兩3年、可以用2060既價錢,
就買到新卡 玩到4k lock 60fps
玩返而家d game就係
點解20804k 推新個隻刺客信條 無論較高同中 都冇60fps 係咪粒u廢 利申i5 9500f
我4790k都有啦
有無關閉AA
其實買部2080 12000左右台機好
定買部差唔多價既notebook好

有時要帶返公司做野
你去到城都係穩60fps?
5x
試左z world 4k默應全開,2080ti i9-9900k,g-sync mon

屍潮個陣fps70-90浮動,細場面就120左右,選單set你物就144

隻game易上手,關卡少,節奏明快,岩哂收工割幾次草過下癮
畫面就開爆哂都唔似19年水準似ps3年代4k化咁仲衰過bf3、bf4

依家玩緊bf5,好撚多外掛搵一場冇外掛仲難過中六合彩,基本上4k默應就90-100fps跳動,轉返dx12 就60-90跳(但個人感覺應該冇咁流暢),感覺同bf1、starwar戰地風雲用同一個引擎/模組,幾撚7同唔太寫實都係喜bf3、bf4現代戰爭多
黎緊會試下玩bf5單機,希望有驚喜
wwz伏到
無打擊感
Notebook 萬二蚊得 1660ti/1070 揀,玩唔到4k喎
Notebook唔使4k
美水Lenovo Y740
USD 1260 ~$10000 有2060
勸角位巴打 唔好玩sli

支援sli 既game 實在太小

申利 GTX 1080 sli 推 3440 x 1440 得中高 60 fps

等埋amd 出3900x 2080 ti 版
1080 sli 咁廢?
咩驚
唔支援 sli 既game
我2080 推 3440x1440 ultra 都90fps
division 2 得60 fps 中高
冇玩呢隻
番去開下anthem check 下先
anthem 我開low
我黎黎去去都係pubg apex
Anthem/ division 呢啲3A game 唔岩feel
都係中意啲一場場咁打既pvp 槍驚

Pubg ultra 100-120 好似係
Apex ultra 90左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞