用1080/1080ti/2080/2080ti玩4K的巴絲入嚟吹吓水#2

1001 回覆
10 Like 18 Dislike
msi果張 x冇貨
之後zotac amp extreme又易壞
lighting果堆仲貴過水冷
念住買giga extreme都成11300
同msi sea hawk x同價
不過我驚水冷漏水
部機砌成2萬銀
佢冇賣
呢隻19999$
怕漏水咪Asus rog strix
價錢差不多
最後選擇
風冷既
giga extreme
asus rog strix oc edition
asus dual oc
水冷
msi sea hawk x
giga waterforce wb

差唔多價
但風冷呢2款好似係普通料來?
散熱來講水冷會唔會屌打?

麻煩巴打解救下我
問埋就出機
giga extreme 得個樣, 實際表現仲差過gaming oc, 三款風冷一定係揀 strix oc, sea hawk x 溫度表現同級, giga 240mm radiator 溫度最好, 可以40幾50度
manual oc 要睇體質, lightning z 係for LN2 oc, 溫度表現同gaming x trio 冇分別, 如果用電量一樣
揀左asus 唔該哂巴打
我平時打機100% usage都只係6x度
箱用define r6
真係未試過咁高
不過我有係afterburner調過fan curve
機箱入風係3x nf-f12 ippc 2000
出風係3x nf-a14
應該係對流太強大
我玩得好少咋
我不嬲雜食,除咗simulation 同 real time strategy

其實無乜時間打機,特別係依家有初生B
自從揸真車後已經唔喜歡賽車game

太假
有冇玩過assetto corsa
認真 用直流驅動軚盤玩 assetto corsa
感覺似真車 係冇左g-force
直流軚炒車唔放軚 手都扭斷
你試過八號風球揸一次龍呈翔

自此咩軚咩賽車架都睇唔上眼
香港無咩機會揸
旅行揸車多
黎緊去德國nur 玩返轉
車我代步用咋

都係載屋企人多,有得揀的話call車做乘客更好
係, 暫時無家庭, 圍唔到條數
日日搭的士仲平過養車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞