用1080/1080ti/2080/2080ti玩4K的巴絲入嚟吹吓水#2

1001 回覆
10 Like 18 Dislike
刺客比較特別,蘿菈我2070super 3440x1440都係7x-5x
Ac odyssey 的問題

2080 ti 推1080p average 都無80fps

你想2080 super 推1440p有幾多?

2080ti 推1440p先得70fps

Shadow of tomb raider 有d 場境好大食

我用2080 ti sli 推4k max ray tracing

有d樹林同村的位置可以drop到40fps 都無
我2070super唔敢開,但開RT極高,影的9牙仲多過假影極高
我又無研究

不過隻game 炒得好密

我打爆咗就算
唔係喎

記憶中RT d 影soft 好多靚好多喎

會唔會係因為我開4k所以唔覺狗牙?
成日都話2080ti 最廢個張都屌死2080/2080 super 最勁個張

買平model 的貴咭我覺得係最笨柒
2150左右單卡
雙卡2085-2100
唔明
又話最勁嗰張2080s夠買2080ti
但係平model 的貴咭又係笨柒
?
8千幾銀買2080 super 而唔買2080ti 咪笨柒囉
Agger
但係你話買平model既貴卡又係最笨柒
所以一係唔好買 一買就要攻頂?
買2060/2070/2080呢d 買平版就夠

懶型買頂級就不如買上一級,咁講明未?
哦 冇嘢喇 我get錯你意思
之前2080 為例

最平2080 $5699 有交易

香港有d top model 2080 去到七千尾,如果買呢d就最笨柒

一係平買5699的2080, 一係加幾百入張evga us$999的2080 ti 都好過七千尾買2080
我get錯買最平嗰張2080ti係最笨柒
如果係咁我認同呀
不嬲都覺得中高階卡以下都係有平買平
我連買2080 ti 都係平咭

同人哋貴咭差5%性能左右

同埋我換咭換得密所以我唔會買太貴

兩年內已經買過2 張1080,3張1080 ti 同埋2張2080 ti
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞