Mazda 車主揮手區 (7)

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
https://t.me/cwingalex

巴打tg傾,我自用,有意收m2
同問
搵緊10~13 mazda 3 hatchback
https://t.me/ycssam
hi 大家好,想問下新牌仔應唔應該揀mazda 2 操車🙇🏻‍♂️
想係英國買架Mazda 3
但2014前好似好油
co2 emission又高
搞到會好重稅
想買架 2013 mazda2
想問下䏲車時有無咩要注意?
英國就玩返歐洲車啦,BMW/Benz 平撚到笑
有無師兄放cx3,小弟有興趣
pm tg: standbehindtheyellowline
Mazda 3嘅巴打,你地一缸油行幾多公里?
一缸大概500公里算唔算正常?
mazda3 1.5
7.09L/100KM (30000km數據)
500公里小左啲,我成日大腳比油一缸都唔只行500公里
唔知幾時有cx30 同sky active x
我部09年 1.5買返黎冇耐,我已經冇乜大腳俾油
有冇話換吓偈油或者其他野會好啲?
09年車 唔意外。
三代馬三轉左Skyactiv 後先有咁慳油。
同埋車年份長左 就一定會有耗損,相當會食油左。
再加上你駕駛習慣同埋日常行高速同市區多都好大影響
咁巴打行幾多㗎?我一缸油行 左右... 用能源大法就 左右

2019年10月車,M3 1.5
利申:住港島... 多斜路
想岀架馬6柴仔 但係見到啲災情好似幾嚴重 有冇話幾多年後嘅車改善咗? 預咗粗咪咁用 唔想倒貼整車
咁多位大佬 小弟想問下2020 Mazda6有冇新版 定係細改
去過陳列室睇過內籠係同Mazda 3 一樣(北美)
但官網冇新聞話改左款
多斜路架架都唔慳
有無師兄放10年左右既Mazda 3?
想知近5年既Mazda 3 二手市場係咪會跌得好勁?
想出架2019 Mazda3
有無ching放2016-2017 CX5

留TG thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞