Mazda 車主揮手區 (7)

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
今日係九龍灣見到新Mazda 3係條街到唔知試車定咩,個頭都幾靚,係c柱位衰左啲
有無巴打放06-09 Mazda 3
想問下14年CX5 有無咩大問題?
有得訂啦
我今日帶老婆去左睇cx5時多口問幾時到,點知有得睇,不過佢未擺出黎,泊左係車場
只有頂版,27萬5
同台灣頂版有d 唔同,司機位都係電
27萬5好似諗得過
諗得過呀,睇台灣新款都貴左好多
點知港版都係貴幾千
我都即刻心動呀,氹緊老婆批,佢想買二手車平d
後座細唔細
可接受,唔會頂前面但唔算闊落,但後面坐中間會慘d
叫做好過我而家架Jazz 少少
唔通要等cx30,我之前係屯公都見到cx30應該有員工係到試
15年前我有興趣
我都有問,個sales 話出年第二季先有,你睇到有試既話可能都係fake我
Cx30我接受唔到佢防刮料個範圍太大
同埋架車空間都唔係大好多,你可以去youtube睇下台灣個邊既車評
等sky X
想知頂版同core版爭幾遠 上年買左cx5 依家有d心郁換Mazda 3
琴日試完新mazda 3 1.5, btw sales 話 skyactive x賣35萬,有興趣就等下
我1.85米坐後座重有半個拳頭多d既位,可參考下,不過最好帶齊屋企人一齊試就最清楚
有無巴打揸mazda 2,後座係咪真係好細?

成日要揸高速eg.屯公 會唔會無乜力?

諗緊mazda2 or 3 or suzuki swift
試完有咩感覺
有1.5 咩
琴日睇佢話得2.0 fastback一個型號
Sedan 有1.5同2.0
我尋日試坐過
172坐落去頭髮磨車頂
壓迫感強左d
老虎就話無問題
睇你會唔會載人
但部車未正式發佈
Sales話預26-27萬
個頭幾型,內籠都中意,係後座位置,搵日去試下
我180後面坐直又唔覺有頂頭
我個sales 就話頭批現貨12月尾交車賣26萬有紅灰黑白色
下一批3月就27.5萬
個尾好圓好肥咁
但睇實物冇睇相咁難睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞