Mazda 車主揮手區 (7)

1001 回覆
17 Like 8 Dislike
佢可能覺得新車係0公里
巴打搵唔少
有無師兄放Mazada 3 HB 2014打後
其實只係其他方面使得好少,除咗交家用最大份,所以我只係預最高budget, 可以嘅話當然$5000月供更好,但有冇特別性價比好嘅新1手車推介(因幾鍾意mazda)
Budget 多可以等新馬3 / CX30
CX30 應該會幾齊料 車身短d 易泊車 而司機位同CX5一樣闊 性價比高
Budget3萬樓下 有咩推薦,新手
個人幾鐘意Mazda 3 hatchback
CX30似係mazda 3 既升高
完全冇分別
見28car好多m6柴
但個價好硬
上網又有話嗰個年份個波箱定乜野出哂事
落去車行試車最簡單,邊部手感好買邊部,如果你一萬蚊淨係用嚟供車,睇埋供幾耐,如果供3年或者以上嘅話,成個陳列室嘅所有車你都負擔得起。

如果一萬蚊你係包括晒月租停車場錢,油錢,平時出街停車場錢,維修保養,咁樣嘅話就要睇下你身邊嘅環境同埋實際需要。咁樣先至最容易計到數

利申: 等緊部萬事得6 wagon 新車出牌
因為佢香港代理唔再出柴油車,跟住因為佢係柴油車,內竉又四正,用嚟做Uber一流
新馬3的確係幾吸引,覺得Seden 版靚仔過hatchback 版。
香港好似下年二月返貨,不過我諗佢都唔會入太多部,有興趣嘅話真係可以落去訂定先
Cx5 買core板夠未? 窮絲 唔識
2.5 ispecial 會好啲,325k,有電尾門,有19吋拎,有LED尾燈,有360度鏡頭,有前自動剎車

始終部車有啲大部,有電尾門同埋360鏡頭會好好多。

2.0 core淨係得個殼,如果價錢真係唔夠買,可以考慮吓CX-3,雖然車內空間細好多,但係所有設備齊全。279k仲要有Bose 同主動安全電子設備
想買二手mazda3 咩年份打後比較好?
13後?
好少萬3 d人一放一日內就成交
今日終於係Rav4同cx5之間簡左cx5 因為性價比差太遠 希望無後悔
想問下養一架mazda6嘅你地
一個月洗幾錢呢
而家住澳洲

油錢:900
洗車打蠟:自己搞掂
泊車:免費
保險:780
玩車天堂
P牌仔, 未突破到心理關口去養車, 儲少好多錢
對mazda 2 1.5幾有興趣
但成十年車齡,係咪唔抵買
要計下條數,養車後仲有幾錢草到,
合預算就ok, 之前p 牌得25k 唔敢養車打消左個念頭,
而家月入4字頭 先養jazz 半年,再出左架新車mazda 2 1.5
依家月入都有4字 其實都冇乜目標要儲幾多 反正儲幾多都唔夠買樓 但儲少左更加唔洗諗 好矛盾
諗住甩左p再決定買唔買 但依家成日忍唔住上28car睇車

如果依家入mazda2 大唔大機會要成日整車
Jazz 同mazda2 邊架好揸啲甩左p考慮緊黎兩架同mazda3
p 牌玩住架二手車操住先,車齡最好十年內,
舊車唔多唔少都可能有d 濕星野整,驚就直接新車
係香港你搵幾多都買唔到,睇下自己個銀包再望下個樓價,不如做番d 自己開心又想做既事,
想揸車既心引,一日想揸個引都係到,玩住二手先,睇下自己岩唔岩feel, 岩就直接出新
jazz 都幾好控,mazda 2 都唔錯,可能新款mazda 2 個呔輕過jazz, mazda 3 唔知,因為長期得一兩個人長 自己揸番細車 易揸d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞