成日打個女,好想報警拉鳩左我男朋友細佬

279 回覆
606 Like 18 Dislike
我想講睇左咁多頁你地淨係識話勸個細佬睇醫生
如果佢拒絕咁點
佢一家人關埋門
諗諗下更加慶打得仲勁
咁你又點呢?
上黎問人意見 比意見你 你又話有自己決定
又屌撚哂人地低能又呢又路
你又想點呢其實?
你好弱智繼續比人打係好事呀又?
樓主係到post問意見
好啦 到大家認真比意見佢又ban又起鋼咁
咁其實你自己一早有諗法 你係到問咩

身處係呢d環境 呢d家庭
對小朋友日後心理發展好大負面影響
個小朋友咁細 都識去搵你求助
証明佢好無助亦好信任你
而佢最信任嘅人偏偏無咩幫到佢
諗到都覺得心up

浪費時間係到ban人係到起鋼
好心你爭取時間去幫下個小朋友啦
兩害取其輕
放任個老竇打個小朋友一定係最差情況
咁多位連登既巴絲 我地可以係互聯網上面見證下 臨臨係點誕生

我想講我有朋友係比老母用滾水淋
亦有好細個比老母大力掌摑打到永久失聰要帶助聽器
我屋企亦唔係咩完整家庭
只係無人咁physically abuse 我
有情緒問題既人 唔係你勸下佢就一定睇醫生
仲要爛賭狗

收集好證據,報警,等其他機構介入
一定有用過你地係到等個細佬良心發現改啦
真係
要個侄女跳樓你先識驚?
可能好似臨臨咁捱唔到跳樓
一個打佢嘅老豆
一個有抑鬱嘅阿嫲
個細路成長係唔會正常
幫下佢地搵個家庭社工跟進啦
他朝有一日 佢地一家幾口上左A1
你到時就後悔莫及
而加冇人扮唔知 到底要講幾多次
得罪講句,呢啲家暴嘅情況隨時唔理佢最後就新聞見㗎啦,發生咩事無人知,之前啲新聞又唔係冇試過話比大家知啲小朋友曾經俾人虐待到死,咁我梗係唔希望會變成咁啦,機會就係你手上,寧願隨時唔知送佢去啲咩保良局養大佢仲好過

咁起碼你依家唔係老屈人吖嘛(根據你咁講),有證有據嘅咪真係最後報警囉
根本就係假膠
講乜都唔願做 諸多籍口
未必係好事姐
可以有其他解決方法架姐,一定要下下報驚?
報警社署乜撚都好 最好搞大佢 有片有成
因為就算嗰啲人幫佢 佢最後都係要同返自己老豆老母住
你要搞大佢先有機會
冇人淨係勸

Update: 男朋友聽日會同佢細佬睇醫生,佢弟婦果邊已經幫佢搵左counselling 我地都表達得好清楚 如果再見到佢打 我地會報警

幼稚園已經知件事,會refer社工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞