成日打個女,好想報警拉鳩左我男朋友細佬

279 回覆
606 Like 18 Dislike
我男朋友有個廢柴細佬,未到二十歲就搞大條女個肚生左個女出黎,個女而家四歲。佢細佬讀唔成書去左做地盤,日撚日打機賭波賭馬,成日話好大壓力。次次我一去我男朋友呀媽度食飯(我同男朋友搬左出黎住),唔係見佢鬧個女就打個女。

今日男朋友個姪女比佢老豆打完之後,仲望住自己老豆打自己呀媽,喊住打電話比我男朋友話好驚,驚到一講就想喊,話好想唔諗住,但係成日都諗住,好辛苦。聽住個小朋友咁講個心un住un住,想幫佢又唔知可以點。

真係好想報警拉鳩左我男朋友細佬,但係如果我報警,我男朋友啲屋企人一定好撚憎我,到底應該點做
扮鄰居聽到報警咪得
你男朋友咁撚廢諗唔到解決方法?
叫佢食屎啦
同你男朋友傾下
如果你男朋友 唔做野
扮睇唔到
你男朋友都係一個廢柴
報警呢個決定太大 我都打算當係last resort
佢屋企人都知有問題 好多人都話過佢
不過過左一排 又回復原狀
咁簡單報警搵社畜虐待兒童罪
男朋友有做野啦 不過怕佢細佬痴線起上黎唔知會點
所以keep住同佢細佬既關係 有咩事都仲勸到佢細佬
其他屋企人就會話佢細佬
一去社署就差佬加社工上門
同你講 見小朋友俾人打見死不救 而且仲係侄女 你男朋友好極有限你都係報社工再搵過第二個把啦
邊隻字有講過見死不救同完全冇幫手
唔通一黎就真係拉9左個細路個老豆就係最好咩
搵社工幫 btw 垃圾男朋友
點解個細路寧願打比你男友
而唔係同佢一齊住既呀爺呀嫲求救
你同你男友唔好話唔知點解
一係兩老太弱
一係兩老默許
一個四歲既細路無必要承受呢啲野
唔想將來產生啲扭曲性格既人 就幫下佢啦
唔好意思,借少少位嚟

聯署已經到達9萬4千,仲差6千咋!
未簽嘅記得簽
自己香港自己救!

大家記住簽
簽完check email confirm

https://petitions.whitehouse.gov/petition/extradition-law-amendment-hong-kong-threat-personal-safety-and-freedom

簡短版: https://bit.ly/2VIWFLs

【民陣6.9反惡法遊行】
日期:6月9日(日)

集合地點:銅鑼灣維多利亞公園中央草坪 (維園草地)

遊行路線:維園草地起點>高士威道> 禮頓道>伊榮街>邊寧頓街>軒尼詩道西行車路>金鐘道>樂禮街>夏愨道>添美道>立法會外行人路終點

時間:下午2時半集合、3時起步
其實我男朋友係有叫佢老母去搵學校社工
一開始以為佢細佬係因為經濟壓力搞成咁 仲借錢比佢細佬還錢
同負責個小朋友既生活開支
呀爺走左佬之後呀嫲有depression
我唔敢想像真係拉9左佢細佬 呀嫲會點
低質會員
講埋啲無建設性既廢話
都唔知笑你真人慘好定戇鳩好
BTW 唔多睇開呢啲低質會員講既野
勸呀小朋友都唔好以為講呢兩句野
就會等人以為你好成熟好識諗 好撚醒 好撚獨特ETC
只會顯得你好撚戇鳩
Hide Blocked User - 咁輕大俠
呀嫲睇到孫女比老豆打 抑鬱都唔會好翻咖喎
咁你男友點講先?
交比社工處理
唔係你既層面可以解決到既問題
再係咁落去個細路女好易有精神問題
仲嚴重過depression 呢啲陰影跟一世架
咁唔通繼續俾個老豆家暴就好好???
你乜都做唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞