成日打個女,好想報警拉鳩左我男朋友細佬

279 回覆
606 Like 18 Dislike
你有冇病
最基本想幫個細路既話接佢去自己到住住先?
治標不治本但起碼佢精神壓力冇咁大先
帶個小朋友去急症室
講明有被虐兒
就會收入院有社工跟
細路係要細個用皮帶打佢 之後先聽話
同樓主講咩都係曬氣 最好就咩都唔做睇住個姪女比個仆街老豆打死 唔洗用腦諗
樓主講到好似冇最好方案就唔可以輕舉妄動好似好有道理咁
岩既。。。
但最壞情況除左個妹妹比人折磨至死/留低一世陰影影響一生真係諗唔到
到打死左又話好後悔
幼稚園全日定半日?
改唔改到全日班,平日叫四大長老睇住先?

如果唔想報警,咁就盡量搵人拉開佢地減少相處時間
人地家事好難搞,一係就去打仔會到搞佢。不過打得唔太勁,人地做唔到咩野。不過如果你去得打仔會,件事就麻煩。
醫院會報警
https://m.mingpao.com/ins/港聞/article/20180113/s00001/1515847648269/【圖輯-女童疑受虐亡】臨臨家門外悼念市民連夜難眠-要求嚴懲施虐者

樓主咁多顧慮,第時個女仔好似臨臨咁
你地班人知道都唔行動就係幫兇

個小朋友4歲都識打電話求救,就算唔會搞出人命,個細路一世陰影
連登仔係咁
事不關己
講就兇狠做就碌撚
根本樓主都唔係想問意見,自己有哂諗法
巴絲諗計俾你就話唔係冇諗過點點點
唔報警,可以直接搵社署社工,叫佢安排心理醫生俾細佬,同埋佢一家都要社工跟進情緒,照你咁講,佢老婆都好慘要幫手
出post果一刻真係未有諗法 之後先有都好正常
https://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_family/sub_fcwprocedure/id_1447/

Google一下都有晒報虐兒嘅流程同資料,
樓主黎黎去去都係勸呢個勸嗰個,搞左咁耐都無改善就去行動啦,唔係等到個小朋友死埋先後悔啊
社工太廢?
你知唔知處理家暴案既社工十個有九個都係拎緊8萬幾9萬既高級公務員

搵輔導同醫生絕對係幫唔到手
一路睇樓主一路覺得你reject哂所有意見
我都知你係擔心
但係你知唔知最終家暴點都係去搵社工度搞
一方面擔心,一方面又唔及早處理
都幾矛盾
你話搵醫生
醫生頂多可以醫傷
個女、太太以至你男友細佬既心理創傷又點計?

輔導員,你係邊無啦啦搵輔導員?
同埋佢地係冇權力冇能力處理家暴案

而男朋友細佬既內心問題
佢既賭癮,錯誤發洩情緒又諗住搵咩人幫?

結果咪都係社署既社工可以做到哂
家暴社工同一般既唔同
冇返十幾年經驗係唔會做到依d位
同樓主講乜都無用 佢根本未做已經話無用無效
希望個小朋友捱得過呢個童年

4歲既小朋友打電話向你求救你都重諗住拖
我屌你老母啦 4歲咋 佢究竟嚇到咩地步先會打電話搵幫手? 果細路就咁就一世希望你地帶住愧疚過世

係你面前都敢打 你睇唔到既呢?
唔鍾意細路 就唔好生喇
累撚死個女
樓主諗咁多不如做左先 見步行步 小朋友唔等得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞