網絡小說集中討論區<12>只許州官放火 不許百姓點燈

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
佢中晒幾種禁書
宗教 惡魔 建國
其實而家真係好難睇到好書, 全部限死晒, 框框內仲生存到既只有愛國愛黨小說
而家我好多時係搵返十年前既小說睇, 那時真係無限制咩野都寫到
劇透警告

1. 天海界咪收左皮(天海界本身就係搖籃系統既競爭機制-NPC,羅蘭接管左系統後將除了異變那一隻外的所有天海界魔獸抹去左)

2. 我想唔到仲有咩坑未填

3. 唔算腰斬,只完得好急,好多地方都留白唔寫,美其名留給讀者幻想既空間,實際上係趕收工,至於咩原因趕收工就真係作者自己先知。我個人認同其他巴打所講,因為共產黨班陷家鏟咩都唔俾寫,作者寫到無癮所以今年新年後開始極速趕收工
未來天王作者話要局砍劇情完尾,大洗地行動
睇呢本<極道天魔>
好好睇
極道開頭仲算好睇,但中後段失控咁
想問下有無啲類似《重生之魔教教主》同《最強反派系統》嘅反派小說推介?最好完左本嘅thx
有冇人睇過特拉福買家俱樂部?我覺得幾好睇
這類爽文換地圖嗰陣很容易出事

我睇到佢滅了一個星球就冇睇
升級打怪撿寶貝,山洞學院拍賣會
做完任務下副本,仙界神界換地圖。
天賦奇佳根骨好,修練一年頂十年
煉丹練器練陣法,我是多面小能手。
戒指裡面有老頭,收個寵物是神獸
白富美都愛上我,哪怕主角非常逗。
偶爾逛逛路邊攤,心血來潮買板磚
回家一擦後發現,上古神器殘破版。
美女山中腹中飢,一隻燒雞許芳心
燒雞手法很細膩,專為泡妞而設計。
男配女主三角戀,男主紅顏群芳譜
虎軀一震霸氣漏,小弟美女我全收。
反派腦殘無極限,專派手下送經驗
伙伴全是戰五渣,打架靠邊秀驚訝。
點子多多運氣好,垃圾技能變成寶
同級裡面能橫掃,越級戰鬥不難搞。
縱然此時是廢材,將來必定成天才
風水輪流三十年,莫要期我少年窮。
一塊大陸真心大,萬兆人口也裝下
兩頭相隔數光年,三月我就能橫跨。
雖然國家有很多,風俗文化都一樣
貨幣等級度量衡,大陸通用普通話。
高手實力很強大,一招就能滅天下
可是打了幾萬年,山海依舊那模樣。
主角受傷總治愈,永遠不會變殘廢
從不上學不要緊,讀書寫字天生會。
張口閉口要逆天,老天究竟欠你啥
光環神技開外掛,仙佛妖魔隨便殺。
巴絲們有無啲現代都市異能既介紹
有追緊全球高武同修仙聊天群同全職法師
或者有無啲偏日常風格既
有睇過老衲要還俗呢啲
近期書荒
係幾好,不過故事節奏好奇怪
陳長生個性格真係好正
真人
後期唔太好睇
好混亂
異常生物見聞錄

全球高武更新得好勤力
睇完《將夜》, 幾個高潮位都好正
睇到小鎭就唔想睇
一突破咗神兵魔刃層次就開始失控
魂穿嗰陣更加離晒大譜
想問問大家ios用咩app睇小說
但前期以爽文而言, 真係算係唔錯
只係近乎無感情線
發覺好多現實中既現象都可以係贅婿到搵到
倫納德終於
有冇詭秘fans
認真諗左下, 發覺占卜家升4 儀式同9-5既能力同扮演幾有趣下
諸天末日在線 應該點睇
開頭以為係帶外掛重生玩遊戲救地球果種爽文
之後越睇越痴線 前中期好大段Ð設定係廢嘅
邏輯混亂 不推自我推翻/更新設定
去到九億世界 好似開始變柯南
地球地獄 六道
咩滅世者 殺人鬼 永生者 設定
地球九府設定 地獄神靈設定 神靈不可言設定
基本上全部都係去到尾一尾先慢慢兜
睇書評Ð人話神作 但明顯好春多設定bug
去到時空篇 即被光形人封係沙下同黑光人唯一神技開始
好正 好柯南
因果 時空 兜得好神妙 不過依然覺得好春多bug
本書主角唔種馬 但開始殺性重 覺得自己係救世主
一直救世 由地球末日 到幫修行者世界打鳩Ð魔 妖末日
然後又到神武 懸空 之後到九億表世界 一直末日末日
假神靈 極古人族 裡世界 深淵 痴鳩筋
估計結局係主角死後的空間等待輪回所ff的一切

另外全球高武Ð設定又無不斷更改 不斷兜
諗起開頭卡古 無火 假太陽仙源 死後生重設定等等
bug 設定多不勝數 追到live 再重睇1,2次 全部設定ff

人坐在金鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞