網絡小說集中討論區<12>只許州官放火 不許百姓點燈

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
之前係哩個post見到有人推薦就開左本 個時見話解左封仲有半年就完本 咁咪追住先 之後見話要下年先完 都已經睇到停唔到了
凡人修仙傳?
呢個我肯定d敵人係冇腦 無論一修仙到而家d都係 初初修仙都算 而家個d個個修練左幾百萬年都可以咁簡單就比主角殺死
而家越寫越差,同埋d讀者都唔會比你拖,無可能打一條友打超過十章
我覺得化神打後都唔多好睇 但係身一本入坑同個陣小選擇 又已經睇左千幾話就一直再追
開頭都似似地 之後有感動位有低潮位
邊到搵到佢做埋政委

佢寫天啟之門之前已經講 俾人逼住改內容搞到成個故事線崩咗 寫到心灰

天啟之門 仲要係講反抗革命既思想 肯定冇得寫落去
天啟之門好好睇但見冇更新就
聽人講道君好似唔錯 不過打鬥成份少啲
蝸牛 佢本妖神記變左季更
新個本星武神X完左呢本都無諗住郁
之前睇漫畫經過見到佢本妖神記出左漫畫
望左2眼 以為自己睇緊火影
書荒 有冇over 200萬字書推介
腦洞大 除左都市 商業類唔睇其他都睇
近期追緊精靈之傳奇訓練員 鐵腿水上r
算係睇過咁多本精靈同人唯一睇得入
但最憎系統同系統任務 希望佢個系統唔會進一步活性/發布任務
精靈最近睇緊
精靈掌門人
我都有睇
仲有動畫tim,咁fatfat仲邊洗碼字,上左岸架喇
紂臨
完左!
可以睇了
岩岩喺FB睇到篇網文,一google就發現篇野去到500幾章就開始怪力亂神
篇文叫豪婿
兩日睇晒
仲有冇其他推介
《雪中桿刀行》 係我咁多年小說生涯入面覺得寫得最好嘅仙俠小說

其他小說推薦給包括

耳根既《求魔》
國王殿下筆下神經流既《從前有座靈劍山》
貓膩既《慶余年》《將夜》
冰臨神下既《死人經》《孺子帝》

現在書荒中
ios讀書app有咩推薦
睇完美女如雲, 躍千愁呢條友除咗道君之外幾乎本本爛尾
不過齊老嘢講民主制度果到幾唔錯
放開那個女巫
個人覺得寫得最好嘅仙俠小說係《誅仙》,雖然結局好鳩
真。童年回憶
所以即使《誅仙》係我最愛既小說之一,我都唔推薦人地去睇

故事前2/3都寫得好,最後個1/3我覺得係代筆

蕭鼎之後都未出過一本好書《誅仙二》《戮仙》垃圾,其中一本極小白文

本來我幾鐘意既《輪迴》 都腰斬左
btw

《死人經》係古典武俠
《孺子帝》係歷史權謀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞