網絡小說集中討論區<12>只許州官放火 不許百姓點燈

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
有冇人睇熊狼狗本新書,好似幾好成績
睇到live
但開始悶,棄左
same
佢一開始真係好好睇
睇到去二測一上架就悶
一開始係好好睇
我覺得係去到臨冬城之後
劇情太亂
佢個背景慢慢整到太大
係咁加新野落去
但我寧願佢好似普通網遊咁慢慢推落去
深夜書屋
睇左頭五十章
好好睇
呢類書 凡>靈>仙>神>聖>尊>帝跟住玩到星空銀河一域域分>時空守護者>規則掌控者>合道混沌
每到一界都係權鬥 殺人搶資源 掘起 過程不斷入學院拜師入祕境遺跡比賽拍賣會 打魔/蟲/怪之類大敵國戰族戰
主角3寶 逆天寶物/血脈 隱藏氣息修為容顏祕術 會有一堆適時賞識而無條件幫助嘅師尊親戚大能
基本上爽2界 再飛升就無動力睇 太重覆套路
而且呢類書多到核爆 不過大多數小學生文毫無邏輯理智
出現最多係xx 天賦被奪 廢柴逆襲
xx神/尊/帝 被xx 背叛重生 重活一世要逆天無悔之類
題外話 求烏賊層次作者
烏賊除左本宗師 其他都全訂
呢d一開始真係睇上癮 但開始loop就想棄
最近開始睇緊《巫師之旅》
可以試下藍晶既書
好鐘意前中期嘅“現實”同“殘酷”
如果凡人真係跟凡>靈>仙>神>聖>尊>帝 咁寫真係可以追書追足你一生
可以咁係方向 但唔好寫咁長 唔想成日睇佢執條樹枝都講100話之類
屌 睇得好透

Match
虛鳴新書
幾好睇

克蘇魯風格同主角搞笑的風格平衡左唔少

不過下下玩屎有D噁心
又克蘇魯,烏賊一寫就個個寫
超on9

懶災掛機
窮災借毛
然後玩屎
凡人仙界篇一返到仙界就開無雙,一野秒咗90個金仙
zhttty寫緊本新小說叫洪荒歷,係無限系列黎?
金仙呢d係韓老魔學到時間領域之後已經可以開時停隨便殺,不過之前打親都係太乙同大羅先鳩下鳩下之嘛
算啦,條友一早無貨
佢同忘語一樣 要儲氣
一本神作 流派祖師級
而且超好睇 可不斷翻睇
凡人我睇左1x次
睇完凡人流之後睇仙逆接觸耳根 ,到我欲吹b慢慢轉睇爽文
無限我都睇左5,6次
無限同人睇過n本
新書都算幾好睇 地下城玩家

【內容簡介】

夏洛克是一名新晉的地下城城主,立志成為偉大的魔王,直到他召喚出了一批會給自己起一些奇怪的名字,會拉幫結派,會互相之間進行交易買賣,甚至會發生鬥毆打群架的哥布林,他們自稱——玩家!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞