網絡小說集中討論區<12>只許州官放火 不許百姓點燈

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
個尾都未埋 真係痴線
個feel有啲似擇天記結局
不過全職法師後期戰力超級膨脹我已經skip住嚟睇
帝霸都叫話有reset重開機
係未開新地區比主角管個PART ?
我係睇到類似串香港人 , 我就刪左冇繼續睇

前排睇到有人講本書後面寫得九唔搭八我就慶幸晨早退出
管象洲果PART
佢呢段之後仲有句
“所以,當他們不再信任官員的時候,又無法真正約束官員,只能抱團取暖,通過上街怒吼來宣泄自己的憤怒。一個真正的好官,會在他們上街前,化解他們的怒火,而不是像你們這般,要麽清楚他們不敢造反所以毫不在乎,要麽認為他們愚昧無知懶得去教化。”
投票呀!
睇過上一套最強反派系統就知
佢呢本根本一撚樣 一早棄左
點解我覺得一開頭去到四轉先最好睇
點解咁講?
應該係佢老豆有講過呢句
又準備大戰了

老實講見住主角升到3真係好感慨

雖然佢仲係好冇牌面
詭秘係我見過超長篇小說入面構思最完整嘅一套
啲神一早寫定晒每次晉升之後要對付咩人完全無突兀感
近年難得會追到底既都爛尾
全職法師
全球高武
五行天
大王饒命
斗戰狂潮
驚悚樂園
大王點只爛尾,一入呂宙已經爛,仲以為睇緊風凌天下d垃圾
呢幾個月睇左唔少網文:

巫師之旅 (睇左三份一, 覺得換地圖就冇睇)
五行天 (睇晒, 除左結局有點語焉不詳比較可惜, 真的非常不錯)
武道宗師 (睇左一半然後飛去睇後記, 作者自己都覺得寫歪左)
異常生物見聞錄 (睇晒。無論是娛樂性還是劇情伏筆都是不錯)
鬥戰狂潮 (睇晒。骷髏的一貫寫法, 冇乜特式)
夢幻泡影 (睇晒。前期不錯, 後期來來去去都係 "我俾過機會你, 你唔好好捉住機會, 唔好怪我心狠手辣"之類的劇情)
時輪, 命輪 (唯一知道未完本都尊登去睇既小說, 果然唔錯, 幾好睇)
骷髏 永遠blacklist
卷土終於開進化第三部曲
睇左幾章,好睇喎,寫法細膩引人入局
近排書荒到仆街已經要重睇以前睇過既書
呢本都好正,智商流,設定吹到好大都無崩,節奏又快
勁多伏筆都會用得返
雖然都係有實力劃分模糊既問題(玄幻死症),不過次次都圓得返

望落爛尾機會唔大
好鐘意王國血脈
但更新慢撚到
有冇完本好睇既書介紹
好多本睇到3分1就睇唔落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞