[鐵膠獨遊][長氣多字]佛誕快閃關西3日

256 回覆
38 Like 4 Dislike
咁遠點拋
其實唔難
第一次去天橋立飛撚咗廿幾塊先中得2塊,有幾塊撞框
第二次去天橋立飛咗6塊就入咗2塊,有2塊撞框
熟能生巧

btw 少見飛膠鑊巴打夜晚唔出文
都幾難會去第二次,算吧
快啲update 好羨慕巴打可以話快閃就快閃
絕對唔係,今次只係咁啱
我連咁啱都冇
我第一次去個陣係陰天加大霧,乜都睇唔到
焗住去多次
唉好過我去兩次函館山都天陰落雨
重有富士山都重未見過

真係會唔甘心而去多次,直到收貨為止
函館日頭好天, 曬到9彩都好
夜晚都可以無啦啦有霧.....
實在太忙太累,小更新算

有個小摩天輪,不過無坐

有個有軌單車,可以係高位睇到天橋立,300yen抵畀既

唔錯既景觀,同埋無人排既關係,慢慢踩都得
單車1人定2人?
兩款都有
睇落又唔錯喎
頂冇玩到添
LM,想戰日本三景
天橋立幾吸引,但下次去可能連埋山陰玩
三景既野打個卡都值
快啲更新津山
終於放一日假咁多,繼續

踩完「單車」,隔離有架小小蒸氣火車

飛龍觀回廊,另一個高位可以欣賞天橋立

開揚景觀

影返去天橋立駅

天氣好+靚景值得一影再影
(第一張係RX10 III 影,第二張係NOKIA 9 PUREVIEW影JPEG直出,邊張好D?)

行完就開餐,望住天橋立食野感覺良好

海帶烏冬+凍朱古力,正
btw所有野都係自助的

有巴打問有軌單車係點,有圖有真相

食完再行下,行入d有兒童樂園,有尿片韆鞦,重有一般香港遊樂場都有既野

重有係返工個度好常見既彈彈馬

重有旋轉木馬、小型高卡車之類

行到最入有得玩類似台灣夜市既BB彈手鎗射禮物、重有射箭
500YEN射10箭,有教練教你點射,不過唔知點解硬係射歪哂

結果得四箭中靶

重有中午就見到月亮

之後就坐返吊椅落山,咁樣睇天橋立都好正

D袋就咁霸左個位

好快就到山下,好彩早上去,好多人

行返天橋立駅,兩抽287系

上車,今次係只行駛丹鐵管內,網野行既特急TANGO RELAY號,KTR8000形氣動車;KTR8000形亦會用係直通JR線既特急HASHIDATE、MAIZURU,無諗過會坐中佢

KTR8000形以2輛編成做單位,一卡指定席一卡自由席

車頭重有呢D櫈,前面展望一流

頭頂重有舊野,幾GRAND既

有一段會同國道2號並行+對住阿蘇灣

坐下一般座位,可以拉得幾低,幾舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞