23歲囡仲係處未拍過拖到底正唔正常?

370 回覆
66 Like 366 Dislike
講得真係好中!
我覺得係自己嘅心理問題
但有時好怕醜 踏唔出第一步
宜家年紀開始大就慢慢驚
身邊朋友一個一個有自己嘅生活
無再約埋一齊癲 一齊相處
佢哋已經有自己嘅人生 而我 只係淨得我一個
對未來好擔憂
如果情況持續 真係會一支公 孤獨到老
多謝你嘅真心
每次見到都好感謝有你嘅用心
花費時間去俾一個陌生人建議
小毒毒好開心
幾好呀,有乜問題。。。

上連登唔好咁認真,
輕鬆下就算啦
唔介意讓個場俾你自介下㗎
同感
讀書時個個都唔岩
到畢左業發現個朋友圈已經基本定形
唔會主動去識新朋友
而原本個圈子入面 會開始就一早開始左
成人比人話高要求
會 完 唔好再推
你上次拍拖係咪拍左好短時間同埋多數都係男朋友就晒你同主動搵你阿?
溝仔就好似打波咁一來一回先有火花
至於你要點造個波比對方就係一門學問
先講左初步
其實男人好簡單
做多少少佢地就會開始唸你係咪對佢有野
所謂多少少即係令佢覺得你對佢關心多d 留意佢多d
記住個重點係 令佢覺得 而唔係 過份關心
冇人會鐘意一開始就比人chur住問呢樣問果樣
你可以係留意到佢1d細微既改變同返佢講
eg 咦你剪左頭髮/換左眼鏡阿? 之類
亦可以係送一d小禮物 小到無關痛癢都得
可能係你整左d野食分d比所有人包括佢/剩係請佢食粒糖已經夠
甚至進取d同佢有不經意既身體接觸
輕輕掂到佢手臂/同佢share同一杯野飲之類
總之搞到佢個心攞擺攣自然就會調返轉狗衝你 前提你要真係正常樣
但謹記呢一切都要做得自然
哈哈唔洗多謝 因為我好多女仔朋友都係咁既情況
有時會覺得好可惜點解會因為呢d原因搞到自己拍唔到拖
加油阿絲打
雖然要點改變你既心態我係幫你唔到
但當你改變左自己既心態
你就唔會將要拍拖呢件事當做壓力既來源
要有人愛首先要愛自己
專注做自己喜歡既事建立自信心
自然就會有人比你發出既光吸引嫁喇
btw唔識縮短個quote太長唔好介意
加我tg 靚仔高大大隻
絲打我愛你
+1
癡線點解可以中到咁
拒人於千里之外我成日做,但冇計,唔想俾任何希望人
我鍾意嘅人唔鍾意我,鍾意我嘅人我唔鍾意
或者互相有好感嘅會因為我覺得佢唔啱(啫係你講嘅meet唔到我標準)而冇再聯絡

好似搵唔到中間點咁
屌。我都係 個個話我成日去玩嗰啲
我都23歲先初戀 依家拍咗拖年幾
亦都見過雙方家長 相處都ok
依家我同男朋友既話題成日都圍繞結婚後既生活
雖然係ff多 對我黎講好似有d長遠 但係咁好似幾sweet
洗唔洗咁串呀 呻下啫
我咪係個正正常常嘅人個男人 因工作上冇女仔識先叫下春
樣衰都可以去整容 矮撚應該要死咗去
絲打你係好女仔黎 不過有時唔洗咁死板既
除非對方真係太嘔心/完全唔係你會鐘意既人
你都可以嘗試下接觸對方 set個期限一個月左右
當比個機會人地又好 比個機會自己都好
有時可能因為接觸多左而更加了解對方係咪自己想要既人
你到時先拒絕都未遲 通常正常男仔feel到你退都會識做
至於你鐘意既唔鐘意你 其實係因為你太乖
冇戀愛經驗又未見過世面
有時會唔識分咩叫鐘意/對你好/搵你攝
老實講出到黎做野認識異性
假若你approach左對方一月都冇反應
正常都會好快放棄 頂到盡三個月
真係鐘意你既唔會比自己同對方等咁耐都唔一齊唔表白
其餘既通常都係搵你攝時間/填補空虛
你話你睇完都仲係唔識分覺得你同佢係有d野既
ok 比多個方法你
愛自己多d 自己問下自己佢比你既感覺係辛苦多定開心多
如果你覺得鐘意佢好辛苦其實已經係一個答案
只係睇你肯唔肯抽身
你要相信自己值得被好好對待先可以向前
點解香港會有青梅竹馬
你應該有做重係訓
重係肌肉度,咁既身型應該好多人追
可以可以
我成日諗可能要同人一齊買孤婆屋住
我覺得應該係你冇一個動力去識人,唔係怯
好似我咁成日呻話識唔到女仔,但係問心你有冇去嘗試做?冇.我都係好似你咁好怕同異性接觸。然後我有時間都拎去返工,放假放半日都話悶,然後就拎架車去開工。寧願開工都唔去過正常社交生活
無啊無啊 邊敢啊
完全明白啊
見上面玩自爆
我又加把嘴啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞