23歲囡仲係處未拍過拖到底正唔正常?

370 回覆
66 Like 366 Dislike
至少你以為係咁~
介紹我得唔得?利申中曬你嗰啲criteria
乜撚野大同方大同我就知
正常點都會有人溝
我都預左自己A0終老
其實我個時入到u都好摺,
自己個科都好忙
都係係app識咋

絲加油啊,有心識其實好快岀到pool嫁
me 26 a0
你咁講 可能都有啲關係
我同老豆喺好細個嗰陣係分隔兩地嘅
佢出去做嘢揾錢
我媽同我兩個人一齊生活
到5,6歲左右先一齊住
一開始都無咩
但有次佢無理打左我之後
就一直相處唔到
到大左都係
亦對異性有不自覺嘅抗拒
21歲
女仔
中學讀男女校
大學讀工程科
A0
連曖昧都冇

因為一直鍾意個唔鍾意自己既人

其他人連whatsapp都懶得覆
亦冇興趣了解佢地
同樓主一模一樣
差啲以為個post自己開嘅
其實首先你要唸清楚自己係需要定因為其他人既壓力而想拍拖先
如果係後者我勸你唔好咁急 因為通常呢D情況下就算搵到對象都未必好

另外係用觀察我身邊冇拖拍但條件唔差既女性朋友得出黎既結論
第一
好多時你地都不乏追求者 只係因為自己眼角高而唔同對方更進一步
眼角高唔一定係話你地下下都要高富帥 (當然都有可能係咁啦)
而係你地內心有一個既定+夢幻式對拍拖既標準
例如要認識三個月以上先可以拍拖/女仔唔可以做主動之類太離地既條件
如果對面MEET唔到你既標準就算佢其他方面有幾好你都好難再踏出一步
第二
你地唔識點同異性相處
你地唔一定冇男性朋友 甚至有好多FRIEND過打BAND既男性朋友
但係一同你地心儀既對象交流 你地就會怯
一係就怕羞到唔多同人講野 一係仲衰 當人地普通朋友咁對待
呢兩樣都係令仔仔馬上彈走既大忌
呢個世界係冇咁多癡情種子會等你一世
唔理人人地以為你冇興趣
同人地攬頭攬頸講晒粗口人地會以為比你FRIEND ZONE左

所以綜合呢兩點 你地最需要改善既唔係咩擴闊社交圈子/打扮多D乜乜乜
而係要改變自己既心態
外國人成日咩都話保持開放式既態度開放式既關係
就係要你打開自己既眼界/心胸
任何人都可能會成為你既另一半
你又未拍過拖 亦唔了解對方
唔好咁快因為你既成見而拒人於千里之外
同埋唔好介意將自己既好感/唸法比對方知
適當既暗示係加速感情升溫既重要元素
唔好比自己岸久而錯失一個可能會陪你一世既對像
希望絲打早日出POOL 出過一次就識溝仔嫁喇
除左外表,有冇其他興趣先,搵番樣興趣可以幫你試多d朋友仔
唔講野,有咩都係心入面同自己講
除非好熟
就27 a0,
一同男仔獨處就會講嘢打click.又成日驚柒驚破壞形象,寧願扮cool,錯失好多機會,慢慢佢哋都放棄只會當我普通朋友,永遠都突破唔到心理關口
A2 ,但已經隔咗3年無拍過拖 樣 、身材正常 。眼見身邊同學 朋友個個出哂pool ....要點做好
我都係咁有鍾意人個陣 其他人接近我都無咩興趣
但鍾意親都係d唔會鍾意我既人
好中!但我拍過一次 而家都係唔識溝仔
唔識點主動同人熟
女人開post 就推爆post 男人開post 就冇人理
唔拍有咩所謂
你有冇自貼
想睇我自爆?
就黎上個床都有AGENT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞