19/20 NON-JUPAS 專區 (26) Offer God眷顧

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
我連住3日考3科我想架?
我都想可以好似其他人咁一星期溫一科
其他科我已經早半個月不停咁溫
想幫手拉依一科都上足曬堂好俾心機,係最後個test拎唔到滿分就跌出左a range
早半個月先開始溫
平時都有抄notes,我講緊既溫係咩都唔溫喪背個隻喎
你有冇報edu呀ais呀嗰啲水泡先
3.2正常會有水泡offer
咩都唔玩*
如果真係講到咁勤力又點會得3.2
報左無回音
所以我先會咁唔開心
我只可以講我做到既都做左,你可以話我蠢所以啲野記唔曬,都可以話我唔夠人地奶lecturer奶得咁勁,但希望你唔好一黎就向住我唔勤力既方向去質疑我覺得我抵撚死,唔該你
你係讀社科定咩啊
我諗住問下你係咪用錯方法讀書你就起晒鋼咁
咁你應該要報定self fin果d 搵定條後路
老實說 商科得3.2x 味必會有ugc
咁咩叫何必當初?我諗你都係assume我懶架姐
到依家仲未收到greeting 同learn more about HKU 係咪無機家la
我只可以講我做到既都做左,你可以話我蠢所以啲野記唔曬,都可以話我唔夠人地奶lecturer奶得咁勁,但希望你唔好一黎就向住我唔勤力既方向去質疑我覺得我抵撚死,唔該你

我記得之前有個3.8商科冇offer
唔知佢依加有未
如果要交我會俾cash
係呀
講真讀商科asso得3.2真係要諗下自己係咪適合讀書
唔係話想踩你 不過當商科正常周街都爆4嘅時候...

定係答唔出
其實我自己都知
只係眼見身邊啲人嘻嘻哈哈咁一齊大大聲講自己點出貓,但我係到死溫爛溫,最後佢地有曬offer我仲咁樣等緊,我覺得好唔甘心
應該係低估咗班啲痴線佬嘅勤力 人地真係早2 3個月就日日喪溫
商科 好彩嘅話溫啱方向 早3日溫都可以拎a
暑假咪考返個IELTS 睇吓有無6.5
如果真係唔好彩無offer可以考慮讀一年SF下年再報多次non jupas考得好可以彌補返asso個成績

利申: Asso+SF成績都有upload
因為我英文本身有4所以無打算考
但咁既情況我考左係咪都照有分加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞