19/20 NON-JUPAS 專區 (26) Offer God眷顧

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
Edu lingu 有機嘅
上返3點幾的話
前幾日收到interview email 咁遲先收到
有offer既機會會唔會大過early round個陣in?
咩科
Marketing
邊間
poly nursing做野好慢啊
Ching 你gpa幾多
Polyu itc會派到幾時
有冇人收到教大 小學數offer
你又係? cgpa3.47
Bu
請問通常申請者遞交好曬transcripts,hku會幾時確認申請者為hku學生?
想問吓有無人收到bu bba offer
同埋我之前apply year揀錯左year 1
有無得揀反year2
我都想知
hello ching 我有個問題想你地幫我解答(最好係讀緊依三科/報左等收依三科offer既ching)

我依家讀緊space既HD in AAS(Airline&Airport Service)
今個yr1 cgpa 只得3.09 雖然sem3/4 cgpa 預計都應該過3,但我想知報poly時會唔會因為GPA比較低而令入到poly機會既打左個折扣,eg要收2nd hand offer同遲interview

ps:想報AOS/AML/ATE其中兩科
求賜教 教大有個senior entry list
係唔係 個list果科無你個programme
就代表唔可以senior entry?要讀四年?
polyu acc year 1 entry幾時會派n手飯n手飯仲睇唔睇面試表現
Copy要去民政處宣誓先交得
正本唔洗
有報 但無消息
會打折扣又點 你係咪會唔報
成段都廢話
cgpa 3.9<x<4.0 HKU BA year one有冇機. 聽聞有啲4.0都冇...
應該咁講 AOS/ATE/AML邊兩科係值搏啲
PS:會報
Poly a&f year 1 entry要幾高cgpa先有機食n手飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞