[NBA] Toronto Raptors 多倫多速龍 2018-2019 (1) WE THE NORTH

1001 回覆
60 Like 14 Dislike

你一走就唔係raps嘅人,咁即係對手啦,屌得。

Why are you so mean?
愛嘅反面係恨
死忠係咁,我想raptors贏落去
冇永遠嘅勝利
佢幫我哋贏咗champ已經係超額完成
感恩
我冇話唔感激佢
佢唔留唔緊要但你比d時間龍仔補強

而家stuck咗係度
一定會
我哋開始rebuild應該會實際啲
始終東區其他隊都補強咗
網 鹿 76人 甚至 塞爾特人 溜馬 都有好大競爭力
用siakam做core 慢慢嚟啦
regroup
又未到rebuild咁慘
之前都有人提過
即使簽唔到可愛我哋都係爆cap
咁嘅情況下要補一個場均30分嘅得分手係無可能嘅事
所以由gasol決定延長合約果刻開始
我哋整定就係完全陷於被動

跟住我估會原陣打半季
12月再睇準邊啲爭冠球隊想要補強
拎gasol ibaka甚至fvv og siakam出去trade
講真呢個moment我真係仲有d嬲。
kawhi 走都起碼都留danny green

anyway 事實就係事實,我哋有asset trade 出去補強但係我又想呢個班底留低。

當然捱過來季,後季直頭大把錢添。
前兩個ok 後面三個
siakam唔走得㗎
同意,其實Marc同Ibaka呢兩個到期合約如果有人出pick可以將佢地trade出去

留低Lowry等退役,Keep FVV+西琴+OG
主要係呢個陣全keep,下年都係大機會一輪游,倒不如早一年rebuild算
Lowry 同gasol完埋下季就完約
到時唔知佢地會簽份咩約 我都希望lowry可以喺度退休掛球衫

至於Fvv同OG我唔太大寄望
Fvv本身都係undrafted 要佢做starter pg會有啲難道 始終身高比人矮 做第六人反而幾好 好似上年既bench mob
OG今年都進步唔大 去到下半季都傷埋 我對佢既期望就只係佢做到一個稱職既3D球員

成隊波真係得siakam係show到有All star potential 我希望佢下年可以打出20+10

然後都係寄望下draft 個度可以搵到啲咩好既球員 圍住siakam黎重組隊波

黎緊呢幾年應該都難行架啦 不過都預左
由masai 拎demar 拎出去賭嗰一下 都睇到佢想搏埋最後呢季奪冠
因為佢都覺得呢個陣容已經見頂 如果賭輸左就立即重建

所以今年既奪冠 咪當賺左囉 反正無論如何 我地都係要面對重建呢個問題

Raptors 最難既就係喺free agent market 度吸引巨星過黎
始終地域問題 要美國球員甘心抵命過黎加拿大打波 一啲都唔容易
要成功就一定要靠trade 人 或者 自己養啲球員出黎

再唔係就要等出個加拿大超新星 等佢日後時機成熟再返黎raptors 做救世主 (呢樣野我又2014 開始J , 日日FF Wiggins 會成才, 返黎打救raptors , 宜家我又FF rj Barrett 會成才
奪冠之後 呢度好靜
我買左三件
真。球迷一定唔會
bandwagon好難講
差個巨星已經好唔同
Thank you Kawhi. Most real Toronto fans are thanking and NOT hating Kawhi. At least he didn't go to the Lakers.
同意, 應該會變成東岸一舊難哽嘅骨頭
好似你話齋
不嬲FA都唔會吸到星
慣咗暑假無得J
湖人俾成15M一年簽個老將
邊夠佢爭
Lowry隊史第一人都幾難唔留,完約之後想帶新仔就1+1續佢啦;trade Marc主要係因為隊波下年都無咩希望無謂曬佢一年時間

FA market基本唔使諗,諗下lottery幾時可以pick到next DDR/Bosh/VC呢個水平既球員啦
難啲 似多數都會留draft team
你望吓Jamal Murray
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞