政府絕對唔會讓步 讓一細步都唔得 因為佢哋唔可以俾你成功 因為只要成功左一次個無力感就會消失

485 回覆
3173 Like 26 Dislike
高質 PO幫推
階段性勝利係冇錯 但唔係以前泛民嗰隻 以前嗰隻根本就係未打就宣布 有效嘅階段性勝利 唔係話我地已經點樣 而係話對面已經點樣開始仆街落去
冇錯
但清醒嘅人太少
明知有美國助攻都灰心
留名學野
巴打好有心
支持
照你咁講,咁姐係我地點反對都無用?
啫係要抵抗住政府營造出嚟嘅絕望感去贏一次。
佢就係之前瀨過野(初二掉磚)
知道如果政府衰既就可以谷到民氣上最高峰
之後就無論咩事都企到最硬 少少野都又打鳩你又開槍
總之佢個權威唔容許你侵犯

如果之後又有人掉磚成功又唔同講法
唔係 只要仲有命同唔死心就一定會成功
同埋今次逃犯條例 我睇得出泛民其實唔係廢
不過佢哋淨係有錢佬受威脅嗰陣先發功
今次政府嘅表現到咁急 就係因為通過唔到嘅機會其實好大 第一部係要諗點樣令到呢樣嘢通過唔到 當真係通過唔到嗰陣 就要諗點樣將呢個成功嘅果實歸落去係抗爭得到返嚟
其實亦都睇得出 泛民真正嘅主人唔係你哋班民眾 係班有錢佬
冇錯
焦土派已經中曬習得性無助
所以好多五毛係度散佈失敗主義
一定唔可以比班狗動搖到
屌 上面咁岩就有隻狗
心一死個人就會絕望 依家香港有太多絕望主義 所以好多人都想衰到貼地就會有個大反彈 我都開始睇唔透到時會唔會有奇蹟
佢哋果種,係拎完少少成果就放棄成盤計劃。
簡單咁講,就係拎返個彩

但本身應該嘅做法,係乘勝追擊,係士氣高昂嘅時候再下一城,繼續迫壓政府讓步
如果依家100萬人上街 你估仲係咪上街咁簡單呀拿?

見你舉曬例 咁係邊小部份商家 同邊到得出廢中90%支持
以avengers黎類比
共產黨係thanos
trump trump同班美國政客係avengers
香港人只係平民
第一 100萬上街乜都唔做淨係會硬推 但如果淨係一萬人上街 但呢個萬人會燒咗政府總部 睇吓仲會唔會硬推

第二 我覺得支持條例嘅唔會比反對條例嘅多 最多嘅就係乜都唔識嘅中間派 嗰班中間排永遠都係勝利球迷 你只要贏咗 佢哋自然歸晒你嗰邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞