世紀帝國2真係好勁,而家仲有人玩

718 回覆
681 Like 17 Dislike
微軟發行,整唔係佢。
識貨,3代真係好好玩
無奈AOE2 -> AOM -> AOE3隔咗成6年,雖然係現代化嘅RTS但係變化太大,大部份人玩慣AOE2

希望AOE4可以復興呢個系列
https://youtu.be/RYwZ6GZXWhA
講開呢度有冇人玩過Age of Empires Online?
隻game 本身2014年俾Microsoft摺咗
啱啱睇wiki發現有fans將佢復活返,只係上年嘅事

當時玩過,其實幾好玩,不過呢啲game搞課金根本好難平衡,我記得要課金先可以比啲兵著紫裝,冇課只可以用垃圾,差勁撚遠

加上微軟少宣傳,相信好多玩開嘅都唔知出過呢隻
有條youtube片話後期出咗新mode有得公平打,不過已經太遲
Fans整嘅復活版冇得課金,用嘅係microsoft非商業license

有興趣可以try try,我自己都從來未玩過
https://forums.projectceleste.com/
2K大佬
有冇睇過AOE DE架?係火戈竹尸隻game重寫呀
不 過都係好多bug咁解
有冇睇過AOE DE架?係隻game重寫呀
不 過都係好多bug咁解
唔係改善呀,係重寫呀
engine都唔同晒點用番啲code呀
再多咪用番啲algorithm, 咁你覺得或者睇唔睇到AOE DE連線有冇大問題?
冇咩即係netcode都重寫過
要買
應該有
見到有dlc城堡兵
以為HD已經係重製,不過經典係要支持,爆返晒啲舊關都好
睇定啲先決定囉
除咗新戰役之外內容應該差唔多

不過唔知多人連線會統一返啲玩家,定再次分裂
新民族關卡好難打
考控兵,種田派無得發揮
會關Xbox事?
感覺上E家MS d game無論xbox, PC都integrate晒入xbox到
就算我買AOE1DE佢都要我register個xbox live account
老老實實我都唔知佢算係乜鳩, 我諗可以當做一個account管理晒MS相關 d game掛.
btw 根據aoe1經驗係免費o既, 所以最多都係開多個account咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞