世紀帝國2真係好勁,而家仲有人玩

718 回覆
681 Like 17 Dislike
how?
我有個 fd 又係好勁
打唔知咩比賽輸左比白日夢拎第二 (好似係)
我地識佢既時候佢已經丟低左幾年無玩
但都可以係網吧一打七贏到我地成班水魚
台主琴晚同你打既朋友係咩水平?
諗起同幾個新手朋友打難電腦都打唔贏
咩水平=以分數高低評?
本身佢打開城快速度快,後期經濟/爆兵都幾穩陣,應該學左封快冇耐而家都打得似模似樣但都唔太穩,可能因為打唔慣正常速度,慢慢控兵打兵反而唔掂
無海牧地可能佢識玩D,有次打TG俾佢sm 11

琴晚我好攰求其打 打得差 唔想塔攻咁快KO就hea玩馬戰車失敗
仍然好中意玩
試左幾次都係10分左右升封,好視乎夠唔夠快搵齊啲野
升封後,我會戟兵+飛矛兵+塔攻,30分鐘後升城,對難電腦okay
電腦唔識擋D智慧型插塔,插佢D資源位佢就好快死
電腦唔係好多弓/馬既話,都唔需要出咁多槍/矛,出槍/矛都要肉,延遲升城
出幾隻斥候控得好可以殺唔少村唔洗再出斥候都得,對面有長槍就加D弓打,易wall/你D斥候keep住佢D兵唔黎既話可能連弓都唔洗出就直接升得城

一般封快直接玩弓/玩馬配弓,記得keep住開田耕既話,大概22分就升到城
最尾個場反cup幾精彩
台主有無d朋友係接近新手水平/中等偏低?
水平差太遠同你地
最快都要14分先升到封
我係半新手,唔太識,但應該視乎幾多人,我係20人連斥候升封
一齊vLan果度打電腦果幾個人,不過只係打電腦
佢用匈奴打封快
當我地仲上緊封建佢就已經出兵打9我地
佢成隻game 基本上唔駛用mouse 玩
條友當年係msn game zone 打death match 世界排名好似第7 咁上下
但當年去到泡菜打佢都係唔夠人打,年紀細太緊張,我地個陣讀緊中5, 講緊係2001 年連pro gamer 係乜7都未知
24P有D慢
一般打封22要上
如果你24P上 不如封好牆出多1~2P 上個快城啦
依家邊個Version多人玩?
我都想買番
細個只係玩開心版
仲玩緊
而家1打1基本係頭15分鐘已經斷定輸贏(高階玩家例外), 但係我就鍾意玩後期經濟科技+兵種
要4打4先有後期玩
咁睇黎你地都咋過普通難度AI電腦喎
我好鐘意玩城堡兵
玩開蒙古城快,唔慣封快⋯
咁豈不是不列顛、塞爾特、中國呢幾個種族有優勢?
踩地雷屌打
我淨係識兵衝埋去死戰 死鳩哂
原來仲可以控兵打
唔控兵點同”人”打⋯
封快3小弓/矛兵騷擾
俾高手控好撚難打的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞