世紀帝國2真係好勁,而家仲有人玩

718 回覆
681 Like 17 Dislike
節奏快好多 aoe2 多數人玩都要十幾分鐘城快先開波
黑快 封快係高手玩 因為 town centre 火力勁

aoe3 5分鐘已經可以rush town centre 火力冇咁勁
經濟簡化左 唔洗起收集站 工人採到資源直入倉庫 種田唔洗replenish
aoe2 我最唔鍾意就係經濟micro

3代戰鬥嘅時間多好多 輸左skirmish亦更容易俾人直推TC

缺點係有個卡牌系統比較趕客 要少少時間研究過先好玩
有無人好鍾意 aom 個戰役故事 mode
aoe 3 基本上30分鐘已經係後期 而且多數場20分內就決定勝負 pvp上到age 4 5 個機會唔多
aoe 2 可以拖成粒鐘有多
只係鐘意focus打
aoe2你可以玩死鬥,或者兵堡
一開始就爆兵
一般正常咁玩,點搞經濟都要睇你想出兵咩點打法
成吉思汗 同 阿提拉

點解遊牧民族武力強大?
https://lih.kg/1137563
兵堡真係好正。而家都好想玩返
佢地幾多分鐘升城?
匈奴啲韃靼騎兵點用?
好似2又有新野出 有堆概念圖
Arena Viper 15分左右掛
白日夢
正式宣佈左AOE2 DE 會起E3 展出
好少見直城
16分幾 3-4民兵跳封上城
有圍死自己上城 搶堡
購買 Age of Empires II
每日特價!剩餘時間 28:54:40
-75% = HK$ 29.75

購買 Age of Empires II HD + The Forgotten + The African Kingdoms + The Rise of the Rajas
-76% = HK$ 83.80
請教仲有個百幾蚊既 pack 有咩分別
包埋aoe3
唔玩既話買84就得
已買
thx 巴打
84蚊 抵玩啦~~
又可以係steam workshop度下載野玩
包埋AOE3
冇留意有人覆左
有冇人而家想一齊打D咩... no people no game
想玩城堡兵
呢招work

大半年無玩,睇完個post即刻開番個aoc玩番場先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞