啲屋企人真係痴撚線

356 回覆
1451 Like 13 Dislike
窮撚無野做無娛樂咪日扑野扑 好似非洲d人咁
睇黎呢位巴/絲打你都有啲經歷喎 辛苦晒喇 同埋 多謝你嘅鼓勵
同佢一齊只會累鬥累同埋放大問題 我知佢一定係呢度住架喇
阿媽已經夠辛苦 我唔想自己都成為負擔
我有3年同bb一齊住既經驗
住hall係你最好既選擇
第一,個b夜晚訓訓下喊,全家人受罰,唔會訓得好
第二,屋企一定溫唔到書
我性格問題唔想住hall, 結果個人殘左唔少
最後 窮人唔好生仔
無人會可憐你 你唔好以為咁樣諗野好成熟 我係過來人 草多個錢傍身 無咩事都唔好搬出去
睇完樓主篇野令我諗返起向西聞記
其實兩個細路 就算只係諗自己都應該搬 ching有咩高見可以分享?
樓主我同你經歷好似
又係阿哥老婆有左B跟住搬埋入黎住
但屋企細 根本冇咁多空間 真係好逼
個B出世之後每日/每晚都會俾佢喊聲嘈醒
仲要成屋都係BB用品
真心崩潰
一直都覺得佢地好自私 但又冇野可以做到

頂唔順搬左出去住
但香港d租金真係痴線
你自己一個學生一定負擔唔到
同埋咁情況你搬走左好難再返屋企住
作為過來人希望你諗清楚
搵下社工睇下幫唔幫到你
叫你個廢柴呀哥搬啦
唉我個哥日日帶條女嚟訓 我都唔係幾頂得順
你仲要多兩個b
社工可以點幫我 真心想知
日後樓主連個房都冇埋
其實佢生仔你哋買單?
傻撚咗??
咁樣情況睇下社工可唔可以將你阿哥除名之後佢加老婆加BB重新申請公屋 有社工幫可能會快d排到
如果你真係頂唔順 除左住hall 政府都有青年宿舍俾d屋企有問題既人住 不過唔想你行到呢步 所以都係搵人傾左先
希望幫到你
多謝你 我盡量試下
冇先先唔會洗錢買套
阿嫂靚唔 咁窮都揀你阿哥 你阿哥樣衰都中出? 你阿哥係青頭仔第1次?
其實成件事好簡單,講黎講去都係錢作怪,佢冇能力搬咪夾硬黎,你老豆老母唔出聲你都冇咩辦法,咁你有冇能力搬出去?按金 水電按金 經紀佣金,傢私水電,你緊係一路住,草錢買樓先搬出去,要講係得咁多,自己諗下。
你懶死啦
未有經濟能力
同你呀哥累鬥累
番part time比錢屋企
係到食係到住家陣禁既環境,廢事比人留話柄
到時你呀哥忍唔住係屋企面前爆你
你呀媽唔會企哂係你呀哥果邊
你都可以大大聲講話我讀緊書都比錢屋企
其實唔洗太理你呀哥感受
第一 佢沒諗過你 話知你死
第二 你呀哥結左婚 係佢角度叫分左家 咩都會以佢老婆同兩個仔為先 之後老豆老母 你 行埋一邊啦
所以佢叫你搬出去住唔奇呀 屋企人都有分3 6 9等
自己冇屋住都玩無套中出
你地屋企唔迫佢搬不突止
仲幫佢裝修
得罪講句 你屋企遲早家庭糾紛收場
又多條女又有細路
一間公屋8個人住 我真係以為自己睇緊向西聞記
向西聞記
大大聲播AV
拎呀哥條女內衣打飛機
鬥痴線
畀我會咒佢 同佢講 你冇錢買套就唔好搞咁多嘢啦 最好你條女小產 正一累人累物
激死佢 正廢柴 全家就晒佢重咁多嗲 真係唔知醜
畀佢睇下呢個comment 唔使多謝我
一定 畢左業連屋都冇得住 真係唔知佢點算
你賴死唔走
焦土政策
佢地生活質素咁差好快家變離婚

你老豆又會嘈
小朋友又會嘈仲要兩個
你啊哥又會屌你走
你啊嫂產前產後又會情緒波動

你份人再自私啲屌下佢地又窮又要生阻訂
講明唔搬,屌尻佢無錢就搵社工分戶
佢走就走4個,你走完就走一個無嘜分別

講辛苦就個個都辛苦,咪撚嘈
街邊個乞衣住都無得住仲辛苦
你唔好俾埋間公屋佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞