啲屋企人真係痴撚線

356 回覆
1451 Like 13 Dislike
第時毒死個b
唔好住hall
如果咁都要妥協 真心廢柴
唔使理你阿哥 有咩開佢波
睇佢款都似係第時老奉要你地幫手養個仔女既人
其次 睇你款都係屋企人成四十幾歲先生你地出黎既人 真係老實咁講係你老豆老母自己攞黎
老豆老母點睇
趕佢出去係難為左啲小朋友
佢地都無咩反應 父母都讀唔多書 佢地第一次同我講阿嫂有左 我已經覺得好頭痛
我老豆老母户口加埋都好似無3萬9
想叫佢同佢老婆死
想想想 再想就屋都無得你住
成日都聽朋友講有呢啲問題, 但其實好撚簡單

1. 申請Grant Loan/借Loan,搵份Part-Time, 經濟獨立, 一蚊都唔使畀家用返屋企
2. 住Hall/劏房/工廈
3. 大個仔啦, 以後唔好返屋企住, 根本你屋企人都痴撚線, 成日行埋咁多自己都會痴埋, 對得多都會爆血管

當然前提你要有勇氣去做呢個改變
唔知點樣先幫到你
但係我支持你 比心機
搞錯呀引多三條友仔同住

真係一d都唔驚打交
樓主仲讀緊書直情應該問阿哥拎學費啦

佢仲要三十歲人 仲要生仔 搬出去先係真男人表現
回帶?
窮人生仔正仆街。。。。。。
阿嫂咁都肯同你阿哥一齊?
樓主絲?
叫你呀哥俾錢你住hall

不過小心之後無屋企住 俾人趕

成間屋啲男人個個都不負責任 無咩腦 搞出問題成家一齊拆 屌 我都係男人黎喎 睇黎我都好快變到咁
最好搭定後路先 之後屌柒你個戇鳩啊哥 佢走就一天光晒 唔走就你走 帶唔帶埋啊媽家姐就你決定啦
自己冇樓仲要帶多三件番去屋企 冇錢學人生兩個
唔住hall啦,你一住左,第時畢左業又無hall住,你又返唔到屋企住,到時點?fg搵錢又少,點夠錢出去負擔香港啲租金?一定要忍住先,遲啲有經濟能力再作打算
住hall 錢你呀哥出 佢唔出你唔搬 而家就係睇邊個無瀨邊個贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞