啲屋企人真係痴撚線

356 回覆
1451 Like 13 Dislike
你一住hall既話就唔駛旨意畢業會俾你搬翻屋企
已經預見到遲下生左對仔女你阿哥老撚晒奉要你老母幫手湊又要負責開支就
然後你啊媽就話有孫抱自己辛苦啲都冇所謂

唉,點解啲又無腦又自我感覺良好嘅窮撚就咁撚生得,自私窮撚基因一代代咁惡性循環落去
辛苦晒喇 巴打
梗係踢你呀哥走
你呀哥當你街外人.....
我都係咁覺得 拆唔掂咪我走囉 依加狗咁叫
你阿哥生既應該係叫你做阿叔
家姐個邊都多人
係架 多謝提醒
所以一早就無聽屋企人講野
其實我都想離開個循環 不過佢地一直都當我On9仔 不思進取 我對住佢地都放棄左一半
多謝指點 不過呢句說話好似咁樣用都得
千奇唔好搬出去住,講完
無架 我同佢地講野 好似TVB啲劇咁
佢地叫我做咩 我唔做 [就話大家都係一家人 點解你咁自私]然後就幫晒阿哥
然後我阿哥又會話[以前你細個我都湊過你啦 依加叫你做小小野 係到推托]
咁我又會話佢以前點樣恰我 全家又話我好小家 做男人做到我咁 真係唔得

係咪講都唔信呢? But that is true
幫佢拎定申請公屋表格
一個返工一個湊已經唔錯啦,真係搞唔掂你個退休老豆幫手湊下得唔得?你屋企人算好人,你呀哥冇錢搬走學咩人生仔,仲反客為主迫你走,你阿嫂個肚又唔係你搞大,個細佬仲讀緊書,你呀哥正仆街
On 9 咪撚理你呀哥啦
你比心機草錢先 到時真係好有需要先用啲錢
依家屋企有得住你就住住先啦
我諗你個on9呀哥遲早會有一日頂唔順or 有公屋批就會搬走
呢個責任冇理由係你付
加油 改變命運
多謝 你都辛苦晒
嘩 見到都辛苦
住就一齊住 無計啦
但道理係你個邊 屌番佢轉頭都得啦 無理由忍
忍得多只會變本加厲
個一舊水俾番佢塞住佢把口
你上一代先最垃圾 公屋窮撚生一個己經係極限
仲有一個方法就係你父母離婚分戶
分做2人同4人單位囉 鬼叫你地窮
一定唔可以住宿舍
住左唔駛旨意返到去

btw趕走佢地2個啦
公屋係咪租置
比呢個post你屋企人睇
最怕樓主住左hall, 翻到黎屋企 連張床都俾佢地霸埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞