啲屋企人真係痴撚線

356 回覆
1451 Like 13 Dislike
你一住hall既話就唔駛旨意畢業會俾你搬翻屋企
已經預見到遲下生左對仔女你阿哥老撚晒奉要你老母幫手湊又要負責開支就
然後你啊媽就話有孫抱自己辛苦啲都冇所謂

唉,點解啲又無腦又自我感覺良好嘅窮撚就咁撚生得,自私窮撚基因一代代咁惡性循環落去
類似情況
呀嫂有左 遲啲重要請工人
Hall又唔知有冇offer
冇就要訓廳

辛苦晒喇 巴打
梗係踢你呀哥走
你呀哥當你街外人.....

真係咁樣叫走自己細佬
樓主個件又係 cls
講真 我都係做人細佬 我覺得好地地傾下夾下 最尾傾到我搬出去都冇所謂 都係一家人 但唔好一黎就叫人走 乜野態度
冇錢冇位真係唔好亂生仔

我都係咁覺得 拆唔掂咪我走囉 依加狗咁叫
家姐已經嫁左人 跟老公住
所以係老豆老母 佢兩公婆加兩個B 同埋我 係7個人住
俗語都有話外甥多似舅 我都唔想見到兩個似我嘅細路就咁無左個人生 我阿哥第時點教仔 我諗起就驚

你阿哥生既應該係叫你做阿叔
有冇得投靠家姐

家姐個邊都多人
樓主呀哥係垃圾
搬出去啦 對住你呀哥同老豆命都短幾年

樓主都垃圾啦
自己都未顧掂走去顧嗰兩個世都未出嘅侄

係架 多謝提醒
睇你父母就知教育係點
你呀哥有板你睇

所以一早就無聽屋企人講野
已經預見到遲下生左對仔女你阿哥老撚晒奉要你老母幫手湊又要負責開支就
然後你啊媽就話有孫抱自己辛苦啲都冇所謂

唉,點解啲又無腦又自我感覺良好嘅窮撚就咁撚生得,自私窮撚基因一代代咁惡性循環落去

其實我都想離開個循環 不過佢地一直都當我On9仔 不思進取 我對住佢地都放棄左一半
家姐已經嫁左人 跟老公住
所以係老豆老母 佢兩公婆加兩個B 同埋我 係7個人住
俗語都有話外甥多似舅 我都唔想見到兩個似我嘅細路就咁無左個人生 我阿哥第時點教仔 我諗起就驚

你阿哥生既應該係叫你做阿叔

多謝指點 不過呢句說話好似咁樣用都得
千奇唔好搬出去住,講完
屌鳩你呀哥啦 廢柴唔屌唔會醒架
話知佢家變啦 佢咁撚樣做人法已經係搞事
我覺得真係唔洗睇血源咁重
自私 唔識替人設想嘅垃圾 點活都係垃圾
寧願為民除害 唔好有日因為佢令到自己聲譽品格都受損

無架 我同佢地講野 好似TVB啲劇咁
佢地叫我做咩 我唔做 [就話大家都係一家人 點解你咁自私]然後就幫晒阿哥
然後我阿哥又會話[以前你細個我都湊過你啦 依加叫你做小小野 係到推托]
咁我又會話佢以前點樣恰我 全家又話我好小家 做男人做到我咁 真係唔得

係咪講都唔信呢? But that is true
幫佢拎定申請公屋表格
叫你哥走先岩
bb出左細你點溫書?
一係你住hall

阿嫂同佢 阿哥番工 阿嫂又點樣一個人湊兩個b 同埋唔好過我 屋企其他人都唔想為難個女人啦

一個返工一個湊已經唔錯啦,真係搞唔掂你個退休老豆幫手湊下得唔得?你屋企人算好人,你呀哥冇錢搬走學咩人生仔,仲反客為主迫你走,你阿嫂個肚又唔係你搞大,個細佬仲讀緊書,你呀哥正仆街
都幾長 唔想睇就可以走
話說阿哥個女朋友有左 屋企好快多一對龍鳳胎 依加搞結婚啲野 無論係公屋仔定私樓咁樣多兩個細路都一定迫到hihi 仲要加多個女人 (小弟係公屋仔) 正當我同我阿哥仲有家姐一齊煩惱緊間屋點先放到兩張BB床嘅問題.
我阿哥竟然話:最好就你搬出去住
唉 佢講呢句個時個死人樣 我真係記一世 都唔知有無當我係佢屋企人
識左咁多年 我就知不嬲都佢係自私啲 同 斤斤計較 但點都估唔到大家一齊幫佢解決佢嘅問題嘅時候 佢會埋啲咁無人性嘅說話. 屌佢個制 我差小小叫佢同佢條女死左去咪解決晒啲問題
為左佢未婚妻 同 兩個BB 大家一齊翻新間屋 拆晒啲舊傢私, 買傢私 ,油牆 ,貼牆紙 佢條仆街同條女住 佢就成日話自己番工好辛苦 照顧老婆 上育嬰課程.
真係心諗:屌 你自己做左咩 咪有咩後果囉
又話我番學,學樂器 有幾辛苦啫.仲同人講我本結他書係佢出錢買 屌 本書咪又係一百蚊 一野就扼殺晒我自己番part-time賺錢 自問洗唔多錢 阿媽唯一只係出飯錢($50) 其他樂器學費 買衫都係自己錢 呢啲野只係都留係日用品同必須品嘅層次 啲野夠用我都唔敢買多

仲有個老豆都係 年紀都大退左休
以前唔知佢做咩鳩 爭落卡數 又係阿媽幫佢 之後又比啲女人講幾句 就買左幾千銀保健產品 已經搵唔到錢 仲要咁叻洗錢 仲要自己係到發火反枱 屌佢真係廢人黎
成間屋啲男人個個都不負責任 無咩腦 搞出問題成家一齊拆 屌 我都係男人黎喎 睇黎我都好快變到咁

阿嫂預產期8月尾 我9月就開學 我都唔知係唔係真係要搬出去住先可以好好地咁生活 老實講見到我阿哥同老豆 就已經好撚想死

阿媽個户口幾年前有10萬左右 最近幫佢禁錢 見到得番3萬9 我個刻真係好想喊 覺得自己老母同家姐真係好辛苦 得佢地先會企出黎面對問題
sorry for 1999 如果我有咩唔啱 歡迎屌醒我

On 9 咪撚理你呀哥啦
你比心機草錢先 到時真係好有需要先用啲錢
依家屋企有得住你就住住先啦
我諗你個on9呀哥遲早會有一日頂唔順or 有公屋批就會搬走
呢個責任冇理由係你付
加油 改變命運
都幾長 唔想睇就可以走
話說阿哥個女朋友有左 屋企好快多一對龍鳳胎 依加搞結婚啲野 無論係公屋仔定私樓咁樣多兩個細路都一定迫到hihi 仲要加多個女人 (小弟係公屋仔) 正當我同我阿哥仲有家姐一齊煩惱緊間屋點先放到兩張BB床嘅問題.
我阿哥竟然話:最好就你搬出去住
唉 佢講呢句個時個死人樣 我真係記一世 都唔知有無當我係佢屋企人
識左咁多年 我就知不嬲都佢係自私啲 同 斤斤計較 但點都估唔到大家一齊幫佢解決佢嘅問題嘅時候 佢會埋啲咁無人性嘅說話. 屌佢個制 我差小小叫佢同佢條女死左去咪解決晒啲問題
為左佢未婚妻 同 兩個BB 大家一齊翻新間屋 拆晒啲舊傢私, 買傢私 ,油牆 ,貼牆紙 佢條仆街同條女住 佢就成日話自己番工好辛苦 照顧老婆 上育嬰課程.
真係心諗:屌 你自己做左咩 咪有咩後果囉
又話我番學,學樂器 有幾辛苦啫.仲同人講我本結他書係佢出錢買 屌 本書咪又係一百蚊 一野就扼殺晒我自己番part-time賺錢 自問洗唔多錢 阿媽唯一只係出飯錢($50) 其他樂器學費 買衫都係自己錢 呢啲野只係都留係日用品同必須品嘅層次 啲野夠用我都唔敢買多

仲有個老豆都係 年紀都大退左休
以前唔知佢做咩鳩 爭落卡數 又係阿媽幫佢 之後又比啲女人講幾句 就買左幾千銀保健產品 已經搵唔到錢 仲要咁叻洗錢 仲要自己係到發火反枱 屌佢真係廢人黎
成間屋啲男人個個都不負責任 無咩腦 搞出問題成家一齊拆 屌 我都係男人黎喎 睇黎我都好快變到咁

阿嫂預產期8月尾 我9月就開學 我都唔知係唔係真係要搬出去住先可以好好地咁生活 老實講見到我阿哥同老豆 就已經好撚想死

阿媽個户口幾年前有10萬左右 最近幫佢禁錢 見到得番3萬9 我個刻真係好想喊 覺得自己老母同家姐真係好辛苦 得佢地先會企出黎面對問題
sorry for 1999 如果我有咩唔啱 歡迎屌醒我

On 9 咪撚理你呀哥啦
你比心機草錢先 到時真係好有需要先用啲錢
依家屋企有得住你就住住先啦
我諗你個on9呀哥遲早會有一日頂唔順or 有公屋批就會搬走
呢個責任冇理由係你付
加油 改變命運

多謝 你都辛苦晒
嘩 見到都辛苦
住就一齊住 無計啦
但道理係你個邊 屌番佢轉頭都得啦 無理由忍
忍得多只會變本加厲
個一舊水俾番佢塞住佢把口
你老豆老母on9無計,盡快離開個屋企,帶埋呀媽離開,去親戚到住。
淨反d垃圾係個到佢地遲早有一日頂唔算,咁佢地就自然會走
你上一代先最垃圾 公屋窮撚生一個己經係極限
仲有一個方法就係你父母離婚分戶
分做2人同4人單位囉 鬼叫你地窮
一定唔可以住宿舍
住左唔駛旨意返到去

btw趕走佢地2個啦
公屋係咪租置
比呢個post你屋企人睇
住hall 得唔得

最怕樓主住左hall, 翻到黎屋企 連張床都俾佢地霸埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞