啲屋企人真係痴撚線

356 回覆
1451 Like 13 Dislike
同情樓主
有個弱智啊哥真係冇得救
唯有自己生性
樓主阿哥咁撚癈
你阿嫂嫁俾佢都好撚慘
人均面積起碼要5-5.2先有機會調遷
依家都要等4-5年
樓主公屋有無376-391呎?
睇黎你呀哥中左你爸基因
你同你家姐似呀媽
似呀媽都未必好
太軟弱

見到你呢d死垃圾呀哥真係火都黎

第兩果兩個細路10成9你幫大忙
係5個變8個
你呀嫂咁都比中出
睇黎都係弱智果煩

登果兩位細路可憐
講得岩
搬左出去就返唔到轉頭
到時畢業你變左要住劏房
同呀嫂扑野
兩個B 出世頭幾個月你晚晚冇得好瞓。到佢地一歲後要有活動空間,日日跑跑跳跳。要有心理準備回家不會靜。
盡力住hall,住工廈,搵工可以註外地等等。

你一定比佢地更成功
共犯~有幾慘?
叫阿哥俾錢你搬出去住
高手
痕有乜辦法?~
Green Hill
係可以參加但6-7一定無可能陪跑多
每年得咁少quota
依家5.5都要等,仲要得返東涌同勁舊既屋邨
最重要係要睇下你爸媽肯唔肯
同埋有無錢裝修
窮人仲要生兩件
痴線
咁呀哥有困難做細佬幫下手都應該嘅 不過唔係無條件囉 樓主你先得廿歲 點解要為你呀哥嘅人生負責?

1 搬出去可以但要呀哥俾租 因為係佢攪到你無屋企住 所以佢要負責
2 唔俾租可以 同屋企講明 因為你未畢業就要自己攪掂 經濟壓力好大 所以唔會俾家用 出左身就睇情況 咁由於唔係屋企住 你就算第時俾家用只會係當俾零用錢呀爸呀媽 屋企嘢懷左可以夾錢 攞單出嚟除人頭(6個) 只夾呀爸呀媽嗰份 供養父母係你應做嘅 但呀哥一家唔關你事

記得一定要成家一齊嗰時攞出嚟講 佢地話你小家一家人唔好咁計較嗰時 你就問返你父母 係咪要用細仔嘅一生去換你大仔嘅一生先? 呀媽你自己都係女人又生左個女 你會唔會揀一個要養大佬一家嘅人嫁? 你又會唔會俾個女嫁俾一個咁嘅男人去幫手養人地一家? 你呀哥話唔會要你養嘅時候 你就問返佢咁點解你結婚生仔唔係你呢個出左身有收入嘅人搬出去 而係要我呢個未有經濟能力嘅人搬出去? 你係有良心嘅 係無意要我攞我著數嘅 咁你就應該主動提出幫我比租啦!
樓主個情況有啲似我
搬出去係爽,但之後都幾難搬返去
我當初都係半推半就就去左男朋友屋企住
樓主加油呀 精神上支持你
最好西都冇得diu
千祈唔好用滑胎藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞