啲屋企人真係痴撚線

356 回覆
1451 Like 13 Dislike
窮人生仔真係累人累物
你阿哥窮仲要生 仲要打孖黎 估佢好快爭落成身債
幾時見我話要照顧人 係我表達有問題?
係呀
係咪好撚醒?
你不仁我不義

屌鳩翻你牙哥

一係落左啲細路佢
仆街咁撚窮重生 害撚死埋啲BB
其實叫樓主你出去住個日開始,已經可以斷絕關係
更新番 阿嫂有間一人單位 一個月700蚊
咁我就同我阿哥講:租你比我就去住
跟住我阿哥就話700蚊 你番兩日工都有啦 你咁懶我都無計
我已經放棄呢個屋企 連一個人都無諗住幫下口 講說話
叫你啊哥去住
不過你可以試下搬去住做下租霸
樓主自己私下同阿哥傾定父母都聽到
樓主屋企有冇自己房,如果有,一換一好fair洗撚比錢,冇自己房都唔應該你俾錢囉,間屋有你名喎
你阿哥唔去住個一人單位係咪想老母做免費保母湊仔個個禮拜痴湯水有人洗衫執房咋 然後家用俾翻以前個價
咪大灣區囉
同情樓主好彩我屋企人都生性
on9冇錢唔好學人生啦,仆街
建議樓主打死都唔走,原因上邊講左啦。另外,上邊有人提到住hall或者搬出去住,我就唔建議。
第一,搬出去即係退縮讓步。道理係你度,有咩可能縮
第二,聽樓主咁講睇得出佢啊哥都好自私無情兼無恥,正一仆街陷家產黎,仲要係對親人都咁;同埋樓主啊媽感覺上都係比較軟弱隨和,係成件事上好似冇咩立場同表態,加上經濟能力弱,樓主最好多d 陪啊媽好過,廢事比佢隻啊哥呃埋副身家
同埋針對番樓主搬出去住hall,想講咁書都有讀完既一日,到時你番去一定冇你容身既地方
如果房協可申請3代同堂
結婚要搬返去同全家住都真係無撚用
叫你阿嫂好諗清楚,仲要咁對家人,嫁唔過
有錢人生得多就爭產
中產唔敢生得多
窮人生好多就仆街

結論就係唔好生咁多
想踢晒細佬家姐走, 之後就到亞爸亞媽, 霸晒成間屋
叫你阿哥除呢邊名同兩個小朋友一齊加過去再申請調遷大單位啦

呢邊唔好比阿嫂或小朋友加名,會除你名嫁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞