啲屋企人真係痴撚線

356 回覆
1451 Like 13 Dislike
講真係都你阿哥阿嫂搬啦
自己廢仲要生兩件 又要蠶食屋企資源
屌 樓主你仲未畢業做野 點搬出去啊
叫你阿哥件垃圾自己搬啦
我成日都會有類似諗法 跟住屋企人就會話我小氣 記仇 不過佢地都唔會明我架啦 相差咁多年 都唔求佢地理解我
不過呢位巴/絲打又唔好咁頹 生活已經夠苦 唔好令自己心裡都受苦
其實我係失望多過怨我阿哥
cls 自己生叫人搬走
有錢有地方先生啦
莫講話唔係3個人只係佢條女同個仔都迫啦
自私撚正仆街
向西聞記真實上演
咩叫做難為左d小朋友??
你咁大方就搬出去自生自滅啦
做左決定就唔好後悔

比我就會當住大家面 同你呀哥講 你大又大過我 又早出黎社會做 你搬出去我都贊成 最衰我仲係學生哥 又無你咁叻有積蓄有計劃咁生仔
唔好諗住hall先,一陣你住左hall,佢兩個一定陰啲陰啲想攞埋你屋企啲位,到時一畢業無hall住你就瞓街都得
樓主千其唔好搬走
1. 你未畢業無能力搬,出面租好貴
2. 你一搬走,你呀哥呀嫂一定用埋你間房,你跟本唔會再有機會搬返去架喇

我有朋友就係因為佢呀哥結完婚無錢買樓,又生左個仔,趕走左佢,但佢每月仲要比8000家用,又無得返去住
理撚得你阿哥 一於賴死喺屋企
咁宜家點
類似情況
呀嫂有左 遲啲重要請工人
Hall又唔知有冇offer
冇就要訓廳
屌你一住hall屋企就冇你位置you know?
叫你阿哥搬咗去你阿嫂度住咪得囉
你係巴?
佢要生梗係佢搬走啦
好意思加多3個人入黎逼住曬
湊唔掂咪自己唸計
屋企人唔係老馮要幫你湊仔架
你去住hall就預咗無得番屋企住
從此同你嗰一家人斷來往 唔好俾家用
叫你同你呀媽搬出去住 你老母唔肯就慳番,錢都唔好俾你老母洗

你心軟就預咗要俾人食住
記住 人無恥便無敵
如果你屋企怪你搞散頭家,咁嘅屋企人狗都唔想要
帶條女返去話佢都大咗肚,我地以後一家九口一齊住
真係咁樣叫走自己細佬
樓主個件又係 cls
講真 我都係做人細佬 我覺得好地地傾下夾下 最尾傾到我搬出去都冇所謂 都係一家人 但唔好一黎就叫人走 乜野態度
冇錢冇位真係唔好亂生仔
住hall幾好吖
暫時覺得呢個方法最無敵!
有冇得投靠家姐
又一個 “ 窮人生仔真仆街” 嘅故事
30歲人叫個仲讀緊書既細佬搬出去?
自己講出口都唔怕羞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞