啲屋企人真係痴撚線

356 回覆
1451 Like 13 Dislike
都幾長 唔想睇就可以走
話說阿哥個女朋友有左 屋企好快多一對龍鳳胎 依加搞結婚啲野 無論係公屋仔定私樓咁樣多兩個細路都一定迫到hihi 仲要加多個女人 (小弟係公屋仔) 正當我同我阿哥仲有家姐一齊煩惱緊間屋點先放到兩張BB床嘅問題.
我阿哥竟然話:最好就你搬出去住
唉 佢講呢句個時個死人樣 我真係記一世 都唔知有無當我係佢屋企人
識左咁多年 我就知不嬲都佢係自私啲 同 斤斤計較 但點都估唔到大家一齊幫佢解決佢嘅問題嘅時候 佢會埋啲咁無人性嘅說話. 屌佢個制 我差小小叫佢同佢條女死左去咪解決晒啲問題
為左佢未婚妻 同 兩個BB 大家一齊翻新間屋 拆晒啲舊傢私, 買傢私 ,油牆 ,貼牆紙 佢條仆街同條女住 佢就成日話自己番工好辛苦 照顧老婆 上育嬰課程.
真係心諗:屌 你自己做左咩 咪有咩後果囉
又話我番學,學樂器 有幾辛苦啫.仲同人講我本結他書係佢出錢買 屌 本書咪又係一百蚊 一野就扼殺晒我自己番part-time賺錢 自問洗唔多錢 阿媽唯一只係出飯錢($50) 其他樂器學費 買衫都係自己錢 呢啲野只係都留係日用品同必須品嘅層次 啲野夠用我都唔敢買多

仲有個老豆都係 年紀都大退左休
以前唔知佢做咩鳩 爭落卡數 又係阿媽幫佢 之後又比啲女人講幾句 就買左幾千銀保健產品 已經搵唔到錢 仲要咁叻洗錢 仲要自己係到發火反枱 屌佢真係廢人黎
成間屋啲男人個個都不負責任 無咩腦 搞出問題成家一齊拆 屌 我都係男人黎喎 睇黎我都好快變到咁

阿嫂預產期8月尾 我9月就開學 我都唔知係唔係真係要搬出去住先可以好好地咁生活 老實講見到我阿哥同老豆 就已經好撚想死

阿媽個户口幾年前有10萬左右 最近幫佢禁錢 見到得番3萬9 我個刻真係好想喊 覺得自己老母同家姐真係好辛苦 得佢地先會企出黎面對問題
sorry for 1999 如果我有咩唔啱 歡迎屌醒我
樓主仲有幾耐畢業
窮人唔好生仔
六個變八個仲唔家變
窮人生仔正仆街
21年畢業
屌鳩返你阿哥.
冇錢搬出去學人扑乜嘢? 仲要唔戴套?
窮人生仔正仆街 x 2
咁你住公屋定私樓先?
同你家姐夾份租村屋有冇得諗?

窮人生仔無計啦,畢業返大灣區住啦,或者搵份有機會岀國移民嘅工,你留係呢個環境就一世架啦
點解 屋企咁迫 仲要加多三個人

你阿哥有無腦
窮人生仔正仆街
你阿哥仲要生兩件 on99
如果我係你一定屌柒阿哥先
樓主都話公屋仔
21年先畢業
無得攪
有腦就唔會中出啦
30都黎lu 我遲出世 阿哥家姐都大我十年
叫你呀哥去死
正仆街
點解唔係你阿哥搬
阿嫂同佢 阿哥番工 阿嫂又點樣一個人湊兩個b 同埋唔好過我 屋企其他人都唔想為難個女人啦
住hall +1
同埋係都趕鳩你呀哥出去啦
無錢咪撚學人生仔
叫你呀哥食屎,廢到咁第一個搬出去應該就係佢,又識中出仲要整二件,完全冇念屋企苦況屈蛇咩,好佩服你呀嫂又會妥協既
而家佢地自己搞出嚟嘅野
你呀哥最廢,呀嫂嫁著佢都唔好彩
間公屋租定買?
可以咁樣加人㗎咩
趕鳩你阿哥出去住算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞