[工程佬]見習工程師 揾工情報區 (10)

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
賣鞋係咪要摺?
冇聽過有人收到佢interview
直接請晒啦使乜interview
上年都係星期六?
讀大電做緊honeywell 岩岩翻左無耐
果陣入係貪佢福利好 ot 有水補,翻5日,但做落其實要瘋狂ot, 而且因為細電野所唔計落B 牌,讀大電做細電野會唔會有d 浪費?d 野都要由頭學過
OT有補水+瘋狂OT咪fat fat lo

Btw,褔利點好法?
翻5日朝9晚5 紅日ot 會補假對我黎講已經係好好嘅褔利
係,大佬話曾經有同事ot o 左6萬一個月
點解咁多人話新輝好pay?Grad e都係22k
22k fg算係咁啦
間間main con都22k 冇優勢啦
我想問consultant出offer會出到幾時?
emsd mech出左未?
d人話bonus有 三個月
今年main 22k係average 了
點解巴打?
好似真係差唔多,唔識點揀
笑左 金門呢幾年7到咁仲咁多人想仆入去
AECOM = 毒撚 OT 畫圖計數,朝九晚九返六日,磨到十年或者會考到牌 (超過一半 GE 完 scheme 辛苦到即走)

JEC = 吹水佬出 tender run project,朝九晚五返長短,唔洗點 OT 又多活動玩,人工永遠高過 AECOM,run project 分紅更加高一大節,十年後人工都高過 AECOM 考到牌既 N展
重點係 AECOM 親生仔 = 用完即棄,純粹拎 VTC 資助低價請勞工,爆完肝隨時叫你走人

JEC = 培養親生仔,每個部門都真係有人教有人帶,只要你唔犯事唔辭職都會係未來 manager,做 3-4 年底薪大概 28k,未計分紅 AECOM 要做多幾年先有 28
AECOM 易考牌
JEC應該無乜可能考到
估唔到連登都有JEC打手,睇黎好多人reject
呢到點解咁鐘意吹奏sub 仔
輕輕一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞