12點後表決通過DQ涂謹申 石禮謙接任主持 即改周六開會

1001 回覆
17 Like 448 Dislike
議事規則有冇規定一個會議要有咩人在場/係邊度舉行?
如果無明文規定就搵個地方照開 合唔合法咪到時上court判
錯又點,根本夾埋, 佢哋有咩嘢做唔出。
答問題啦柒頭
好心泛民吹雞叫人出嚟啦
若果阿涂夠膽留守到秘書處出席
我即刻過嚟立會
民主黨許智峯其後帶同擴音器進入會議室,稱一旦會議室未有開啟咪高峰設備,會作後備用途。
即刻申請臨時禁制令禁石禮謙同內會指引...
如果法庭批准...就順利拉布...仲拉得勁咗...
唔批准嘅話...就可以放棄立法會了...
到時唔開燈個個攞電筒?
讚成, 快D 去申請。
法庭唔批唔受理,就引爆成件事去圍啦
cls
兩邊都玩到咁盡
立法會獨立
On9~~Wechat 呀~
咁樣串埋秘書處,書面回覆當投票都得,真係完全當你泛民係廢嘅
其實得返JR一招,但極有可能唔受理
不如書面投票過埋改例啦屌
咁撚樣打橫嚟都得駛閪開會做show咩
法案委員會三分一人就開得,你係咪有啲嘢搞錯咗?
開唔成還開唔成
呢個會係要maintain返阿涂作為主持+今次會議既合法性
今次都諗得幾詳盡喎
應該話,依家都未進入選主席程序,根本未去到要計quoram的程序

4.5 法案委員會的會議法定人數為3名委員或委員人數的三分之一(整數後的分數不計),包括主席在內,兩數中以較大者為準。 [《議事規則》第76(3)條]

4.6 自會議的指定開始時間起計15分鐘內,若出席會議的委員不足法定人數,主席應取消該次會議。 [《內務守則》第24(g)條]
班飯民打手打飛機渣
一講真相, 佢哋就會屈你五毛
之前議事規則都話香港玩完啦
飯民班議員仲話over my dead body 先好通過
而家咪on 99, 生勾勾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞