12點後表決通過DQ涂謹申 石禮謙接任主持 即改周六開會

1001 回覆
17 Like 448 Dislike
即係泛民建制都各自把持一個委員會
睇下邊個先完成程序
404 Not Found…

泛民做得差。

唔代表要支持建制。

夠膽話「建制冇呃人」。

同埋,大大隻紅色字唔代表講野有說服力。
再咁搞落去,當你有雙主席,政府都唔會派人落嚟泛民個邊同你解釋草案,而秘書處,政府只會承認建制個邊,都最終泛民都只可以JR解決
三權合作嘛
我無講過唔可以介入,我之前有講,要有好強理由,法庭先會接納
唔駛係度屌票啦
泛民唔係做得差, 係賣港
飯民打手你好
咁點都好過你「建制五毛」。

「建制冇呃人」呢啲說話都講得出。你都係「深建制」。
投建制係反映緊有選民想要vote you out嘅程度,係大到令人寧願將選票投畀相反政治立場嘅候選人。

換個講法,係對一d人嚟講,建制派對比泛民主派係lesser evil,眀未?

「建制派冇呃人」係諷刺緊你泛民主派講一套做一套呀。 唔駛講太多,淨係自己睇下自己d投票紀錄、出席紀錄先啦,冇得呃人,客觀事實嚟㗎。

其實建制咁真係公我贏字你輸
如果法院承認阿涂個委員會,逃犯條例難產,班身有屎既建制應該會好高興,但又唔怕被人批評護主不力,又可以落柒鵝面
如果法院支持秘書處同石禮謙個會,護主有功,而且立法會規矩又被變相改寫
啱呀
又有返?
唔敢DEL??
我搵唔到
未必嘅 泛民應該要申請臨時禁制令
冇錯。唔好再畏首畏尾。

應該出臨時禁制令,禁止秘書處作出嘅呢個書面投票指示。
根本秘書處只會承認建制派主持既

所以一定要交由法處理
鬧雙胞胎一定去終審先解決到
解唔解決到後話
但最後秘書處班友一定會孭鑊
(獨媒特約報導)經民聯石禮謙在中午12時半表示,已接獲立法會秘書處通知,由他主持《逃犯條例》法案委員會會議,並宣佈今日的會議改在星期六早上召開。

石禮謙指,撤換委員會主持的書面表決結果為36票支持及24票反對,他將決定開會日期及主持會議,宣佈改在5月11日早上9時召開會議。

被問到為何改於星期六召開會議,石禮謙稱,需要三日預早通知,所以改為星期六會議。他強調今日的會議不是取消,因為會議日期由涂謹申決定,和自己無關,「我決定就係星期六開。」

石禮謙多番表示不回應所有有關涂謹申的問題,便走進電梯離開。

留定後路比你班民主派今日選自己友做主席啦

立法會日誌冇左啦

玩晒啦
正常都係玩哂
只係今次食相特別樣衰
高級五毛你好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞