12點後表決通過DQ涂謹申 石禮謙接任主持 即改周六開會

1001 回覆
17 Like 448 Dislike
冇強力理由 唔會批
佢地亦唔會申請
係,我覺得泛民唔會申請,因為佢地一直大嗌三權分立,唔會主動去申請。
但今次應該要做,不過佢地太政治潔癖
望佢地咁做 我諗望一國一制會快d
係你地討論期間,泛民同記者已經進場
After discussing with secretariat, reporters were allowed in; but pro-dem camp convenor Claudia Mo refused video cameras in, saying a normal meeting wouldn’t allow cameras on the same floor. Subsequently the balcony is now open for cameras. #HongKong #Legco
今次秘書處又係fake你話你冇權等你唔開下晝個會姐,咁就名正言順開星期六個會,到時你先發現比人過左一棟再司法覆核都太遲,所以今日個會一定要開。

唔好唔記得2016年選主席個時秘書處都fake過白頭佬話主持唔等如主席,但保皇主持左會議之後又改口話主持有主席權力。根本同一個劇本嚟,你聽佢講你就中計
agger,大家一齊玩,跟住即場表決埋通過,全部民建聯計缺席
多舊魚,秘書處發個通告過半數書面場外投票支持就通過議案就過得,洗撚開會咩。
你錯啦
飯民玩安全社運
每日演戲做幾下呃下港豬就十萬蚊一個月
然後叫你下次再努力含撚

建制冇呃人
記者會緊
但應該申請

有強烈理由:就係出現兩個主席
仲記得「三權分立」依個概念係喺小學常識教
香港正式進入指鹿為馬嘅時代,本身正確嘅嘢中聯辦講幾次就冇咗,正如三權分立咁,變成特首有超然地位
等陣記得要抄底晒D人名, 一於拉鳩晒班阻住議員開會既公墓員

咁又係。建制都拎十萬銀。連會都唔駛開。出email投票就搞掂。
關閪事咩,根本白頭佬就係共產黨啲鬼
單調轉尼睇,申請左後法院唔批,個勢就會柒左。
因為班販民諗住dq議員唔會搞到自己呢啲溫和反對派
但逃犯條犯過咗佢地班仆街就會驚自己做落啲陰質野會比支那掘返出嚟捉佢地上去慢慢坐
殺到埋身咪唯有唔扮訓起身做野囉
所以之前又係度想唔比律師做主席,因為律師好似呀涂呢啲唔會比19秘書處玩到
三權分立唔代表法院唔可以介入。

唔通三權分立,我係入面隊冧人,法院都唔可以審咩。

依家係冇規則講秘書處有權去作出呢個決定。佢自己都話冇例可依,即係仲有好大嘅argument。
涂:冇秘書處出席都會照開會
你地班飯民打手咪日日圍爐打飛機
日日話團結大多數, 連淺藍嘅票都唔想拎
連屋企廢中廢老點解投建制都唔知, 然後同本土派屌票
不利飯民言論一出現就屈人係五毛
飯民點解咁垃圾就多得你唔少

仲有cap 圖屈我五毛,下次好好出埋呢個留言
你班飯民打手下次做好D啦
定有人想縱容委員會鬧雙胞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞