12點後表決通過DQ涂謹申 石禮謙接任主持 即改周六開會

1001 回覆
17 Like 448 Dislike
畀位人入,擺明係鬼。

我將呢d說話還返畀你。
點解佢唔開門係刑事
快啲通過然後全香港一齊收皮啦 受夠了
但係上次開會定星期一開會嘅決定有法律效力
當日梁游開會保安都可以阻止
屌你老母不如全部人DQ晒佢啦仆街
佢地用咩理由換走涂謹申?
屌你老母痴撚柒線
道門suppose唔會鎖/議員開到,但如果冇秘書冇法律顧問可能會判會議無效
阻止議員開會係刑事罪行
唔開門最多都係循立法會指控秘書處疏忽姐
點計都唔係刑事啦
呢個情況相信會報驚,因為阻止議員執行職務係刑事,警察會受理再調查
今次真係憲政危機wo, 如果有兩個會議,雙方各自有唔同既結果,咁邊個合法
點解仲會有人信建制B隊會做嘢 留名記者會 香港民主最黑暗嘅一日
泛民今次唔晒馬 真係過街老鼠啦
其實出左個指引,泛民優勢更大。

立會秘書處都係打份工唔會敢唔開門,因為個會仲係一個合法既立法會會議,阻止議員開會係刑事行為。

開到會既話,如果建制唔入去開 就可以即刻選主席。
佢地入去開,即係承認呢個會,咁廢涂就可以繼續慢慢選主席。
https://www.inmediahk.net/node/1063944

今日下午四時半在立法會會議室(二)舉行修訂《逃犯條例》委員會,下午「新主持」石禮謙宣布取消會議。

不過民主黨胡志偉、許智峯及公民黨譚文豪隨即自行攜帶飯盒進入會議室(二),準備繼續開會,立法會保安在接到秘書處指令後,鎖上會議室的四道門口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞